Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Telemeaua de Sibiu și carnea de oaie de la Baciu, din Marpod, promovate de Ministerul Agriculturii. ”Descoperiți viața bacilor și a băcițelor din plaiul mioritic”

Telemeaua de Sibiu și carnea de oaie de la Baciu, din Marpod, promovate de Ministerul Agriculturii. ”Descoperiți viața bacilor și a băcițelor din plaiul mioritic”

Între 25 și 27 noiembrie, în fața Ministerului Agriculturii din București se va organiza un târg de produse autentice realizate de ciobani.

”Brânza de Sibiu este unică datorită gustului deosebit pe care îl dau în primul rând compoziţia floristică a păşunilor şi microclimatul

De la eveniment nu puteau lipsi producătorii din Sibiu, astfel că pe pagina de Facebook a ministerului, la prezentarea evenimentului apar afaceri din județ.

”Considerată o vedetă culinară în acest sezon, pastrama de oaie este un preparat savuros. Și, așa cum cunoașteți, carnea de oaie este o sursă excelentă de proteine, fier, zinc și vitamina B. 

Dacă v-am făcut poftă, vă așteptăm la târgul MADR, unde o puteți degusta la standul producătorului Baciu, din Marpod, județul Sibiu”, scrie pe Facebook în prezentarea producătorului sibian.

”Aici, puteți găsi de asemenea, o serie de produse tradiționale din carne și lapte, preparate cu suflet și dăruire după rețete tradiționale și ingrediente de calitate, precum: virșli de oaie și capră, cârnați de oaie, telemea de oaie, caș de oaie, brânză de burduf.

Proprietarii dețin un magazin în Piața Cibin, în cadrul căruia comercializează atât carne proaspătă de miel, crescut natural în gospodăria familiei, cât și o gamă largă de preparate specifice tradiției românești autentice de pe Valea Hârtibaciului: cârnați de casă, jumări, pastramă de oaie, Telemea de Sibiu, cozonac de casă”, continuă prezentarea.

Nici Telemea de Sibiu-Oficial, un produs cu Indicație Geografică Protejată din anul 2018, nu putea lipsi din prezentarea evenimentului.

”Telemeaua poate fi comercializată exclusiv de producătorii din Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu. Din anul 2021, Telemeaua de Sibiu a obținut și dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultativă „produs montan”.

Președintele Asociației Producătorilor de Telemea de Sibiu, domnul Florin Dragomir, care este și preşedintele Asociaţiei crescătorilor de ovine ”Eco Mioriţa”, deține o fermă de ovine şi un centru de prelucrare a laptelui în comuna sibiană Vurpăr, acolo unde prepară Telemeaua de Sibiu”, scrie pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii.

”Brânza de Sibiu este unică datorită gustului deosebit pe care îl dau în primul rând compoziţia floristică a păşunilor şi microclimatul. „Vorbim despre zona de munte, despre aer, modul de maturare al brânzei, apa pe care o folosim, chiar şi apa pe care o consumă animalul”, a afirmat domnul Florin Dragomir.

O caracteristică care face inconfundabilă brânza de Sibiu este consistența ei, care este moale ca aluatul şi se întinde asemănător untului”, se mai precizează pe pagina ministerului.

”Pastramă de oaie proaspătă sau afumată, mezeluri, mici, tocană de oaie, sloi de oaie...”

La evenimentul din București au fost invitați producători din județele Alba, Arad, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Olt, Sibiu și Vâlcea.

”Ei refac unul dintre drumurile parcurse de ciobani cu sute de ani în urmă, pornind pe un traseu de sute de kilometri de-a lungul munților Carpați, poposind în mijlocul Bucureștiului, în curtea MADR, cu tolba plină de povești și bunătăți de la stână”, transmite Ministerul Agriculturii.

”Invităm astfel toți iubitorii de tradiție, de viață petrecută în satul românesc, precum și de produse alimentare pregătite după rețete tradiționale, să descopere viața bacilor și a băcițelor din plaiul mioritic și să se delecteze cu o varietate de produse din lapte și carne de oaie precum: caș proaspăt, urdă, telemea de oaie proaspătă sau maturată, brânză de burduf în membrană naturală, cașcaval, lapte bătut, smântână, telemea de capră sau pastramă de oaie proaspătă sau afumată, mezeluri, mici, tocană de oaie, sloi de oaie”, mai scrie pe pagină.

Sursa foto: Facebook / Ministerul Agriculturii 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus