Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Cinci bărbați din Galați au înșelat mai mulți șoferi de taxi sibieni. Au creat conturi de plată on-line cu datele reale de identitate ale acestora

Cinci bărbați din Galați au înșelat mai mulți șoferi de taxi sibieni. Au creat conturi de plată on-line cu datele reale de identitate ale acestora

Cinci bărbați din Galați sunt cercetați penal, fiind acuzați că au înșelat șoferi de taxi sibieni, prin crearea de conturi în sisteme de plată on-line folosind datele de identitate reale a cinci persoane, fără însă a avea acordul acestora, conturi pe care le controlau efectiv. 

La nivelul Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu se află în lucru un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune (patru acte materiale), vizate fiind 5 persoane de sex masculin din județul Galați, transmit reprezentanții IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

La data de 22 noiembrie 2022, o echipă complexă de polițiști din cadrul Biroului Investigații Criminale Sibiu, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și a luptătorilor din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție Sibiu, Galați și Covasna, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Galați, precum și cinci mandate de aducere pentru cei cinci bărbați bănuiți de săvârșirea acestor fapte. 

În fapt, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii sibieni au constatat că în perioada 16.04 – 16.09.2022,  cinci bărbați din municipiul Galați, în vârstă de 21, 22, 23, 24 și 26 de ani, ar fi creat conturi în sisteme de plată on-line folosind datele de identitate reale a cinci persoane, fără însă a avea acordul acestora, conturi pe care le controlau efectiv. 

Folosindu-se de aceste date de cont și de e-mail, unul dintre cei cinci bărbați (în vârstă de 21 de ani), ar fi apelat telefonic, în perioada anterior menționată, cinci persoane de sex masculin, toți sibieni, șoferi de taxi, iar sub prezentarea unor calități  mincinoase, asumate cu scopul de  câștiga încrederea și totodată, de a le induce în eroare, le-au solicitat efectuarea mai multor tranzacții prin intermediul unui serviciu plată on-line, sub pretextul prestării unor comisioane și cu promisiunea restituirii sumelor tranzacționate. Ulterior, după ce sumele erau virate, aceștia nu mai răspundeau la telefon, fără a mai restitui sumele respective. 

Totodată, din cercetări a reieșit faptul că după efectuarea tranzacțiilor, aceștia își transferau sumele respective prin intermediul unui sistem online de transfer bancar într-un sistem online de pariuri, dispunând astfel de sumele de bani 

Valoarea totală a prejudiciului cauzat este de aproximativ 1.200 lei, precizează sursa citată.

foto ilustrativă depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus