Sâmbătă,
04.02.2023
Ceata
Acum
-0°C

Raluca Turcan, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor: „Fenomenul rămâne, din păcate, ascuns și deseori neraportat, din cauza fricii sau rușinii”

Raluca Turcan, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor: „Fenomenul rămâne, din păcate, ascuns și deseori neraportat, din cauza fricii sau rușinii”
Violența împotriva femeilor nu mai reprezintă o problemă restrânsă, ci este o încălcare gravă a drepturilor omului. 
 
Femeile sunt victime ale violenței verbale sau fizice nu doar în interiorul familiei, ci și în rețelele sociale, fie ele de prieteni, colegi de muncă și angajatori, etc. 
 
Fenomenul rămâne, din păcate, ascuns și deseori neraportat, din cauza fricii sau rușinii. Dacă în anii trecuți grupurile vulnerabile din medii cu niveluri scăzute de educație, marcate de sărăcie și lipsă de informare, însumau cele mai mari procentaje în rândul victimelor, astăzi, femei indiferent de vârstă, educație sau clasă socială devin victime ale violenței. 
 
Deși la nivel european și național există cadre legislative care combat vehement violența împotriva femeilor, implementarea legii nu se realizează așa cum ar trebui, pentru a proteja femeile aflate în astfel de situații.
 
#empoweredWomenempowerWomen

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Esti nesimtita rau doamna, vorbesti de parca nu traiesti in Romania. Pai daca raporteaza e vai de mama ei, primeste portie dubla de bataie, atat de la politist cat si de la agresor.
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Cam mult gunoi sub pres.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus