Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
1°C

Drumarii vor deszăpezi şoselele judeţene, în premieră, cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor și cele de la Arena Platoș

Drumarii vor deszăpezi şoselele judeţene, în premieră, cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor și cele de la Arena Platoș

Drumarii societăţii de Drumuri şi Poduri SA vor deszăpezi, în premieră, şoselele judeţene cu ajutorul camerelor de supraveghere ale primăriilor, dar şi al celor montate la domeniul schiabil Arena Platoş din staţiunea Păltiniş, a anunţat luni firma aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu.

"Societatea Drumuri şi Poduri SA (DPS), companie a Consiliului Judeţean Sibiu, va monitoriza video, începând cu acest sezon, aproape 50 de puncte din judeţul Sibiu în scopul intervenţiei în perioada de deszăpezire. Monitorizarea video se realizează prin conectarea pe bază de protocol cu administraţiile locale a camerelor deja existente din 47 de unităţi administrativ-teritoriale. Lor li se va adaugă accesul la imaginile camerei de supraveghere a investitorului de la Arena Platoş care, de asemenea, a confirmat disponibilitatea sa de a participa la acest proiect. DPS SA a încheiat protocoale cu autorităţile locale pentru accesul la camerele video şi nu va stoca informaţii care fac obiectul GDPR precum numere de înmatriculare sau alte asemenea detalii", se precizează în anunţul societăţii de Drumuri şi Poduri SA, citat de Agerpes.

Potrivit sursei citate, punctele din care sunt transmise imagini video sunt din întreg judeţul, inclusiv din comunităţile cele mai îndepărtate. Drumarii au la dispoziţie 58 de utilaje în cinci baze din judeţ.

"Intervenţia DPS SA se va face prompt, pe baza imaginilor video coroborate cu informaţiile meteo. Comandamentul de iarnă al DPS SA funcţionează non-stop, monitorizarea se face prin ofiţer de serviciu permanent. Pentru deszăpezire, DPS SA a grupat intervenţiile în 8 zone în care va acţiona cu 58 de utilaje organizate în cinci baze şi puncte de sprijin (Sibiu - cu punct de sprijin Păltiniş, Cârţa - cu punct de sprijin Poiana Neamţului, Agnita, Şeica Mare şi Dumbrăveni - cu punct de sprijin Blăjel)", se mai arată în anunţ.

Societatea de Drumuri îndeamnă cetăţenii să semnaleze online orice problemă de pe drumurile judeţene pe www.drumuripodurisibiu.ro. Alertele de trafic sunt disponibile, de asemenea, pe www.drumuripodurisibiu.ro.

foto Drumuri şi Poduri SA

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus