Miercuri,
12.06.2024
Innorat
Acum
22°C

Contract de finanțare semnat pentru modernizarea străzilor din comuna Axente Sever, eveniment organizat pentru cuplurile „de aur” și concert de colinde în decembrie

Contract de finanțare semnat pentru modernizarea străzilor din comuna Axente Sever, eveniment organizat pentru cuplurile „de aur” și concert de colinde în decembrie

Luna noiembrie a adus mai multe vești bune pentru locuitorii comunei Axente Sever, atât în ceea ce privește proiectele de investiții care se vor derula pe parcursul anului 2023, cât și în ceea ce privește evenimentele socio-culturale organizate de către administrația publică locală.

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare străzi în comuna Axente Sever, județul Sibiu”

Zilele trecute a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru proiectul de reabilitare și modernizare a întregii rețele de străzi din localitățile Axente Sever și Agârbiciu. Proiectul se va desfășura pe parcursul anului viitor. Comuna Axente Sever a primit o finanțare de 7.559. 440 lei prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, iar valoarea totală a proiectului este de 9.312.193,31 lei.

Evenimentul „Nunta de aur 2022”

În data de 10 noiembrie a fost organizat la sediul Primăriei comunei Axente Sever evenimentul „Nunta de aur 2022”. Cu această ocazie, primarul Marius Grecu le-a oferit cuplurilor care au putut fi prezente la eveniment și care au sărbătorit sau vor sărbători pe parcursul acestui an 50 de ani de la căsătorie, diplome și premii. Alături de „cuplurile de aur” din comuna Axente Sever a fost și preotul paroh Dumitru Hilohe, pentru un scurt ceremonial religios.

Renovare finalizată a căminului cultural din localitatea Axente Sever

Tot pe parcursul luni noiembrie au fost finalizate și ample lucrări de renovare la căminul cultural din localitatea Axente Sever, astfel încât toate evenimentele organizate în locația respectivă să se desfășoare în cele mai bune condiții. Lucrările de renovare ale căminului cultural au fost realizate cu fonduri de la bugetul local.

Concert de colinde, după o pauză de 2 ani

Surpriza lunii decembrie pentru toți locuitorii comunei o reprezintă organizarea concertului de colinde devenit deja o tradiție în comuna Axente Sever. După o pauză de 2 ani, cauzată de contextul pandemiei COVID-19, în data de 16 decembrie 2022, începând cu ora 17, concertul de colinde va avea loc la căminul cultural din localitatea Axente Sever. Vor oferi recitaluri părintele Marius Ciprian Pop și formația sa, interpreta Codruța Rodean, corul „Ioan Axente Sever ”, dar și alți invitați-surpriză.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus