Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Iohannis a eliberat din funcție mai mulți magistrați. Printre ei, fostul președinte al Judecătoriei Sibiu

Iohannis a eliberat din funcție mai mulți magistrați. Printre ei, fostul președinte al Judecătoriei Sibiu

Șeful statului, Klaus Iohannis, a semnat marți mai multe decrete privind eliberarea din funcție a 36 de magistrați din motiv de pensionare, dar și câteva decrete de trecere în rezervă a unor generali. Printre judecătătorii vizați se află și fostul președinte al Judecătoriei Sibiu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretele pentru trecerea în rezervă a generalilor de brigadă - cu o stea din STS - Ovidiu Văleanu şi Ioan Rus. De asemenea, preşedintele Iohannis semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă - cu o stea Codruţ Olaru din Ministerul Apărării Naţionale.

Printre decretele de eliberare din funcție a celor 36 de magistrați se numără și decretul „privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Sibiu a doamnei Codruța Mitrofan – pensionare”.

Amintim că judecătorul Codruța Mitrofan a deținut pentru două mandate funcția de președinte al Judecătoriei Sibiu, mandat care a încetat pe 31 decembrie 2021. Din ianuarie 2022 funcția este ocupată de Roxana Muntean.

În mandatul Codruței Mitrofan una din încăperile Tribunalului Sibiu a fost transformată în cameră de audiere a minorilor în cauzele civile. Magistrații Judecătoriei și Tribunalului Sibiu s-au alăturat astfel unui proiect mai amplu, desfășurat la nivel național, „Din dragoste și respect pentru copii”.

Tot în urma solicitării de pensionare, a fost semnat și un decret de eliberare din funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul teritorial Sibiu a Simonei Delia Baniai.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1311

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

M

Acum 1 lună

In Romania magistratii si procurorii sunt doar oameni "cu chemare". Chemare la pensie speciala! :)
Raspunde

Emil

Acum 1 lună

Se pensioneaza ,, onoratele spalatorese '' ale mafiei romane.
Raspunde

Rammstein

Acum 1 lună

Cum e să ieși la pensie la 45 de ani?...rușine, rușine...voi sunteți mafia corupției din românia...si culmea șeful vostru va da cu mir la pensionare!...halal țară de ***...

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 lună

Iohannis nu mai e demult presedintele romanilor dovada ca la receptia de la ziua nationala ilustrul nu a invitat decat reprezentanti ai puterii. Ce dovada mai buna decat asta sa dovedesti ca acest personaj pe care multi regreta ca l- au votat nu este decat un impostor.
Raspunde

Profu

Acum 1 lună

Normal, ca la anul nu va mai fi pensia mai mare decat salariul.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus