Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Iohannis a eliberat din funcție mai mulți magistrați. Printre ei, fostul președinte al Judecătoriei Sibiu

Iohannis a eliberat din funcție mai mulți magistrați. Printre ei, fostul președinte al Judecătoriei Sibiu

Șeful statului, Klaus Iohannis, a semnat marți mai multe decrete privind eliberarea din funcție a 36 de magistrați din motiv de pensionare, dar și câteva decrete de trecere în rezervă a unor generali. Printre judecătătorii vizați se află și fostul președinte al Judecătoriei Sibiu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat decretele pentru trecerea în rezervă a generalilor de brigadă - cu o stea din STS - Ovidiu Văleanu şi Ioan Rus. De asemenea, preşedintele Iohannis semnat decretul privind înaintarea în gradul de general-maior - cu două stele, la trecerea în rezervă, a generalului de brigadă - cu o stea Codruţ Olaru din Ministerul Apărării Naţionale.

Printre decretele de eliberare din funcție a celor 36 de magistrați se numără și decretul „privind eliberarea din funcția de judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Sibiu a doamnei Codruța Mitrofan – pensionare”.

Amintim că judecătorul Codruța Mitrofan a deținut pentru două mandate funcția de președinte al Judecătoriei Sibiu, mandat care a încetat pe 31 decembrie 2021. Din ianuarie 2022 funcția este ocupată de Roxana Muntean.

În mandatul Codruței Mitrofan una din încăperile Tribunalului Sibiu a fost transformată în cameră de audiere a minorilor în cauzele civile. Magistrații Judecătoriei și Tribunalului Sibiu s-au alăturat astfel unui proiect mai amplu, desfășurat la nivel național, „Din dragoste și respect pentru copii”.

Tot în urma solicitării de pensionare, a fost semnat și un decret de eliberare din funcția de procuror în cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul teritorial Sibiu a Simonei Delia Baniai.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1603

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

M

Acum 1 an

In Romania magistratii si procurorii sunt doar oameni "cu chemare". Chemare la pensie speciala! :)
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Se pensioneaza ,, onoratele spalatorese '' ale mafiei romane.
Raspunde

Rammstein

Acum 1 an

Cum e să ieși la pensie la 45 de ani?...rușine, rușine...voi sunteți mafia corupției din românia...si culmea șeful vostru va da cu mir la pensionare!...halal țară de ***...

Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 an

Iohannis nu mai e demult presedintele romanilor dovada ca la receptia de la ziua nationala ilustrul nu a invitat decat reprezentanti ai puterii. Ce dovada mai buna decat asta sa dovedesti ca acest personaj pe care multi regreta ca l- au votat nu este decat un impostor.
Raspunde

Profu

Acum 1 an

Normal, ca la anul nu va mai fi pensia mai mare decat salariul.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus