Duminică,
23.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Încăpere a Tribunalului Sibiu, transformată în cameră specială pentru audierea minorilor: „Am lăcrimat de emoție”

Încăpere a Tribunalului Sibiu, transformată în cameră specială pentru audierea minorilor: „Am lăcrimat de emoție”

Una din încăperile Tribunalului Sibiu a fost transformată în cameră de audiere a minorilor în cauzele civile. Magistrații Judecătoriei și Tribunalului Sibiu s-au alăturat astfel unui proiect mai amplu, desfășurat la nivel național, „Din dragoste și respect pentru copii”, prin intermediul căruia sunt amenajate mai multe camere speciale, în care copiii să se simtă în largul lor când sunt audiați.

Avocata Mădălina Scutelnicu a anunțat, pe site-ul Pantofiialbastri.ro, amenajarea unei camere speciale pentru audierea copiilor, la Sibiu. „Astăzi, când am intrat în Camera specială de la Sibiu, am lăcrimat de emoție. Pentru că profesez aici și știu că, ani la rând, nu a existat o cameră de consiliu. Apoi, a fost alocat un spațiu în incinta instanței, cu această destinație, însă era cel din ultima fotografie. Atmosferă rece, seacă, neprimitoare, deloc potrivită ascultării unui copil. Dar… oamenii magici fac magii. Nu-i așa? Cred că, prin simplă comparație, fotografiile vorbesc de la sine…”, spune Mădălina.

Fostă jurnalistă, acum avocată, aceasta povestește că procedura prin care s-a decis amenajarea camerei a fost foarte simplă, dar necesară.

„A fost nevoie de un Ok din partea președintelui instanței, atât. De un – Da, este absolută nevoie ca minorii să fie ascultați într-un mediu prietenos, vesel, cald, primitor. Cum, altfel, să comunici cu un copil, dacă nu intri puțin în lumea lui?”

De asemenea, Mădălina Scutelnicu o felicită, în postarea sa, pe o judecătoare din Sibiu care s-a deplasat personal la magazin pentru a cumpăra cele necesare amenajării camerei speciale.  „Astăzi, când am aflat că o doamnă judecător a mers personal la cumpărături pentru a le face copiilor o Camera specială cât mai potrivită, am realizat că vremurile nu mai sunt aceleași. Din fericire! Din fericire, tot mai mulți magistrați înțeleg cât de important este ca un proces de divorț (să îi spunem așa, generic) să nu creeze traume suplimentare unui copil. Felicitări domnului judecător Liviu Anchidin, președintele Tribunalului Sibiu, doamnei judecător Codruța Mitrofan, președintele Judecătoriei Sibiu și doamnei judecător Roxana Maria Muntean”, și-a încheiat avocata povestea.

 

„Din dragoste și respect pentru copii”, magistrații Judecătoriei și ai Tribunalului Sibiu s-au alăturat proiectului și...

Posted by Madalina Scutelnicu on Thursday, 25 February 2021

Pentru mobilarea camerei au fost folosite resurse proprii ale judecătorilor. A fost stabilit un buget, „s-a făcut chetă printre judecători și s-au adunat banii necesari” amenajării camerei care se află la etajul 6 al Tribunalului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus