Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
1°C

Pensiunile, hotelurile și agențiile de turism, obligate să afișeze numărul de telefon al Direcției Generale de Turism

Pensiunile, hotelurile și agențiile de turism, obligate să afișeze numărul de telefon al Direcției Generale de Turism

Ministerului Antreprenoriatului și Turismului a elaborat împreună cu Mișcarea de Protecție a Consumatorilor un document standardizat care cuprinde o serie de numere de telefon utile pe care pensiunile, hotelurile și agențiile de turism să le afișeze la sediul lor într-un loc vizibil pentru consumatori. Lista cuprinde inclusiv numărul de telefon al Direcției Generale Turism din cadrul ministerului - obligatoriu în acest caz.

Potrivit ministerului, documentul standardizat pentru plăcuțele informative, care cuprinde o serie de numere de telefon utile, inclusiv cel al Direcției Generale Turism, precum și contactele pentru situații de urgență, poate fi utilzat și afișat de către toți operatorii economici care doresc să le asigure turiștilor un acces corect, rapid, transparent și facil la informare.

infocons

„Mai mult decât atât, InfoCons a dezvoltat materiale informative, personalizate pentru fiecare județ în parte, care conțin datele de contact ale autorităților publice locale, precum și ale altor instituții cu atribuții în respectivele zone. Acestea pot fi accesate aici. Operatorii economici pot afișa, totodată, codul QR, care face legătura cu site-ul Proiectului European de Mobilitate Globală.

Suplimentar față de obligația de a afișa numărul de telefon al Direcției Generale Turism, amintim că unitățile de cazare trebuie să expună certificatul de clasificare și fișa anexă atât în recepție/în holul structurilor de primire turistice care nu dispun de recepție, cât și în spațiul de la intrarea în saloanele de servire a mesei, în timp ce agențiile de turism vor face vizibilă copia licenței și/sau a anexei, atât în sediul principal, cât și în cele secundare”, au mai precizat reprezentanții Ministerului Turismului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 508

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus