Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Sibiul va primi 5.000 de doze de vaccin Euvax B pediatric. Esențial pentru bebeluși, vaccinul lipsea de mai multe luni

Sibiul va primi 5.000 de doze de vaccin Euvax B pediatric. Esențial pentru bebeluși, vaccinul lipsea de mai multe luni

În 6 decembrie, la sediul Direcției de Sănătate Publică Sibiu vor ajunge 5.000 de doze de vaccin Euvax B pediatric, potrivit reprezentanților instituției. Aceste doze vor fi distribuite imediat către maternitățile din județ. Acest vaccin face parte din programul național de vaccinare și trebuie administrat nou născutului în primele 24 de ore de viață.

Citește și: „Un vaccin esențial pentru bebeluși lipsește din Maternitatea Sibiu și din farmacii. Ce spun medicii”

În ziua de Moș Nicolae, Sibiul va primi 5.000 de doze de Euvax B pediatric, un vaccin care se administrează împotriva Hepatitei B. Horațiu Cojocaru, directorul DSP Sibiu, spune că o dată primite aceste doze de vaccin vor fi trimise imediat către maternități.

Problemele cu Euvax B pediatric au început în urmă cu câteva luni. Acesta lipsea sau se găsea foarte greu în spitale și în farmacii. În luna august, de exemplu, din 244 de bebeluși născuți la Maternitatea din Sibiu, doar unul singur a primit acest vaccin, iar în septembrie, Spitalul Județean mai avea doar 7 doze din acest vaccin și erau ținute pentru copiii născuți de mame purtătoare al acestui virus. La acea vreme, reprezentanții DSP Sibiu ceruseră Ministerului Sănătății un necesar de 4.800 de doze de vaccin împotriva Hepatitei B, dar licitația pentru obținerea acestuia era în desfășurare.

Soluția adoptată până în prezent a fost ca, în cazul copiilor născuți de mame negative la acest virus, micuții să fie vaccinați, conform calendarului național de vaccinare, la două luni, fără a mai fi necesară recuperarea dozei de vaccin hepatitic B care nu a fost administrată la naștere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus