Duminică,
19.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

USR Sibiu cere Consiliului Județean să redimensioneze proiectul noului spital județean

USR Sibiu cere Consiliului Județean să redimensioneze proiectul noului spital județean

Deoarece ghidul de finanțare prin PNRR lasă de înțeles că proiectul noului Spital județean de la Sibiu ar putea fi lăsat fără fonduri, reprezentanții USR solicită inițiatorilor proiectului să îl modifice.

Reacția reprezentanților USR vine în contextul deschiderii sesiunii de depunere de proiecte în vederea finanțării prin Programul Național de Redresare și Reziliență a 25 de noi unități medicale. Iar în ghidul elaborat pentru acordarea acestor finanțări se precizează că ”nu se acceptă solicitarea parțială a valorii care reiese din documentația tehnică”. Cu alte cuvinte, că Sibiul nu ar putea accesa finanțarea de maxim 200 de milioane de euro prin PNRR, deoarece această sumă reprezintă o valoare parțială din cele 60 de procente care se finanțează prin acest program.

Reprezentanții USR subliniază nevoia unei noi unități medicale pentru județul Sibiu și arată că au sprijinit această inițiativă. ”În același timp, USR nu a fost nicio clipă de acord cu proiectele megalomanice, insuficient studiate, incapabile să-și asigure o finanțare realistă și sustenabilă. Acestea sunt, așa cum au fost întotdeauna, proiecte care au un singur scop: promovarea electorală a politicienilor care le-au inițiat, iar proiectul noului Spital Județean se înscrie foarte bine în această descriere. Au trecut trei ani de marketing politic pe spatele acestui nou spital, marketing făcut din banii sibienilor, iar proiectul se află în pericol de a rămâne fără finanțare, în timp ce alte județe reușesc să parcurgă cu bine pașii acestei etape”, se arată într-un comunicat de presă remis cititorilor Turnul Sfatului.

Reprezentanții USR Sibiu consideră că actualul proiect pentru noul spital este unul ”nerealist”. ”Conducerea Consiliului Județean Sibiu demonstrează că nu dorește cu adevărat să construiască acest spital, ci folosește proiectul doar pentru a-și alimenta resursele electorale, în virtutea sloganului cunoscut: «candidez pentru a-mi continua proiectele începute»”.

Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR Sibiu, consideră că proiectul noului spital județean ar trebui redimensionat. “Din păcate, și proiectul noului Spital Județean se alătură celorlalte proiecte care s-au născut cu numeroase probleme de concepție, de documentație și de finanțare, proiecte care nu fac altceva decât să întârzie dezvoltarea și modernizarea județului Sibiu. Facem apel și de această dată către conducerea Consiliului Județean să accepte și ideile altora și să renunțe la scopurile politicianiste, să redimensioneze proiectul acestui spital al sibienilor, astfel încât el să poată ajunge rapid la finanțarea de care are nevoie”, transmite Ruxandra Cibu Deaconu, potrivit comunicatului amintit.

Citește și Noul Spital Județean Sibiu nu va primi bani de la Uniunea Europeană

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Vladimir Grigorov

Acum 1 an

Dar oare când s-a votat bugetul alocat acestui spital unde erau consilierii USR...? De ce nu s-au sesizat atunci, la vot...? Că-mi amintesc că au votat ”pentru”... Când a venit Rafila și a zis ”e cam mare spitalul ăsta pentru un oraș așa mititel ca al vostru” (bine, nu cu cuvintele astea), s-au dus consilierii PSD la el în vizită ca să-l îmbuneze, de parcă merge cu pile la fondurile UE... Iar doamnele de la PNL s-au dus în aceeași zi la prim-ministrul Ciucă, pe același principiu - să pună ”o pilă” pentru proiect... Cine a lipsit din toată povestea asta sunt niște oameni pragmatici care să gândească corect în raport de datele problemei, iar așa ceva nu găsim prin Consiliul Județean Sibiu.
Raspunde

Norm

Acum 1 an

Să mai reducă șpaga și comisioanele pentru partid și spitalul costă defapt 300 mil euro, nu ~600. Este de domeniul evidenței!
Raspunde

Xxx

Acum 1 an

Ba..daca cere USR...trebuie sa fie ascultati.e lege!!! Pe de alta parte n avea USR ul un mare reprezentant la UE care se lauda sau era laudat pe aici cum convinge el ...pe UE sa dea bani in stinga si n dreapta??? Pai daca i asa de ce nu i convinge sa dea bani si pt spital???
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Nu ai cum sa redimensionezi spitalul pentru ca deja din proiect are mai putine paturi decat actualul Spital Judetean. Daca il mai micsorezi o sa fie paturi insuficiente. Dar oare nu se pot separa constructia spitalului si dptarile lui? Sa se finanteze din PNRR constructia si din alte fonduri dotarile? Ca si valoare sunt 50%-50% , mai ca s-ar incadra asa in PNRR.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus