Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

O nouă rută cultural-turistică, lansată de Ziua Națională

O nouă rută cultural-turistică, lansată de Ziua Națională

Cu ocazia împlinirii a 104 ani de la înfăptuirea României Mari, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a recunoscut o nouă rută cultural-turistică: „Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate”.

„Astăzi, suntem datori să onorăm istoria țării noastre, să reamintim tinerelor generații importanța zilei de 1 decembrie și să păstrăm câteva momente de liniște în cinstea eroilor care ne-au lăsat drept moștenire o țără, o Românie unită și liberă! Așadar, pentru că purtăm cu noi datoria de a duce mai departe valorile înaintașilor noștri, în cinstea memoriei celor care au luptat pentru onoare, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului recunoaște o nouă Rută Cultural Turistică, dezvoltată pe plan național. Aceasta cuprinde 80 de obiective memoriale din trei județe, respectiv Vrancea, Constanța și Buzău, fiind dedicată curajului, puterii de sacrificiu și dorinței de trăi liberi pe pământ românesc”, a transmis ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Potrivit ministerului, scopul acestui demers îl reprezintă valorificarea potențialului turistic, cultural și istoric, precum și creșterea numărului de turiști din județele Constanța, Buzău și Vrancea, dar și din regiune. Printre obiectivele cuprinse în rută se numără Mausoleul Mărășești, Monumentul Ecaterina Teodoroiu, placa comemorativă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Troița Eroilor din Tichilești, Ruinele Mausoleului de la Racovițeni, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” etc.

„Ruta Cultural Turistică a obiectivelor memoriale din România dedicate eroilor căzuți pentru libertate” rămâne deschisă pentru autorităţile publice locale, dar şi pentru asociaţiile din domeniul turismului/culturii, care doresc să se alăture.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 874

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus