Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
0°C

Peste 4.000 de ucraineni au cerut azil în România de la începutul războiului. Câți au ajuns în zona Sibiului

Peste 4.000 de ucraineni au cerut azil în România de la începutul războiului. Câți au ajuns în zona Sibiului

În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.391 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, arată ultimele date ale Minsiterului Afacerilor Interne.

Potrivit funcționarilor de la Interne, ucrainenii, care s-au stabilit în România în perioada de după luna februarie, când țara lor s-a pomenit într-un război total cu Federația Rusă, beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

De asemenea, din data de 18 martie 2022 și până în prezent au fost emise 91.506 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 607 fiind acordate în ultimele 24 de ore, transmite MAI, într-un comunicat de presă de pe 30 noiembrie.

„La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 24,9%. În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 19.140 de mijloace de transport și 60.557 de persoane, dintre care 7.254 cetățeni ucraineni”, mai transmite MAI.

Câți ucraineni au ajuns în zona Sibiului

Am întrebat Inspectoratul General pentru Imigrări, structura de specialitate din subordinea MAI cu atribuţii pentru implementarea politicilor României în domeniile migrației, azilului, al integrării străinilor şi a legislaţiei relevante în aceste domenii, câți dintre solicitanții ucraineni de azil au ajuns în zona Sibiului.

Inspectoratul General pentru Imigrări ne-a răspuns că are în subordine şase Centre Regionale de Proceduri şi Cazare a Solicitanţilor de Azil, respectiv la Șomcuta Mare – jud. Maramureş (având arondate 9 județe, printre care și județul Sibiu), Timişoara, Rădăuţi – judeţul Suceava, Galaţi, Giurgiu şi Bucureşti. Este vorba despre „spații destinate cazării persoanelor care au solicitat o formă de protecție în România, la cererea acestora, până la încetarea dreptului de a rămâne pe teritoriul României, în situația în care nu dispun de mijloace materiale necesare pentru întreținere”.

Astfel, conform datelor transmise de IGI, repartizarea ucrainenilor care au cerut azil în România a fost făcută, până în prezent, în felul următor în centrele regionale:

Suceava - 3.408

Maramureș (din care face parte județul Sibiu) - 741

Galați - 200

București - 29

Giurgiu - 2

Timiș - 11

Total - 4.391

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1142

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

Liviu

Acum 2 luni

Normal că au cerut azil politic, pentru că au mai multe drepturi și facilități decât noi, în țara noastră !
Raspunde

Leon

Acum 2 luni

Oare romanii din Cernauti au voie sa vorbeasca romana ?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus