Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
3°C

Prima ediție a Cupei României la baschet în scaun rulant se organizează la Sibiu. Intrarea este liberă

Prima ediție a Cupei României la baschet în scaun rulant se organizează la Sibiu. Intrarea este liberă

La Sibiu se organizează weekendul viitor prima ediție a Cupei României la baschet în scaun rulant. Competiția se va desfășura de vineri și până duminică la Sala Transilvaniei, iar meciurile vor fi susținute de patru echipe din țară. Una dintre echipe, „Zburătorii”, este a Sibiului. Sportivii noștri pot fi susținuți ușor pentru că intrarea la meciuri este gratuită.

Clubul Sportiv Comunitar Sibiu organizează în perioada 9 – 11 decembrie prima ediție a Cupei României la baschet rulant. Este un campionat național în care sunt implicate patru echipe din țara (Sibiu, Brașov, Cluj și Argeș), echipe care se antrenează de 2 ori pe săptămână pentru a fi cei mai buni.

Dani Troancă, președintele Clubului Sportiv Comunitar Sibiu povestește că, undeva la începutul lunii mai, în anul 2018, la inițiativa Fundației Comunitare Sibiu și cu sprijinul Diakoniewerk România, este contactat primul Zburător sibian, David Răulea, cu intenția se a aduce cât mai multe persoane cu dizabilități să alerge la Maratonul International Sibiu.

„De la prima întâlnire cu David, cele două organizații, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, încep să gândească sporirea numărului persoanelor cu dizabilități participante la activitățile sportive de tot felul: atletism, baschet, handbal. Se naște astfel echipa Zburătorilor, a celor care îndrăznesc să se înalțe, deși sunt țintuiți într-un scaun rulant”, spune Dani.

Zburatorii

Cu sprijinul comunității sibiene (persoane fizice și juridice, instituții ale statului) echipa crește, se cumpără scaune rulante, se ajunge la două antrenamente pe săptămână, iar sportivii sibieni participă la competiții. Se joacă meciuri de baschet și handbal, oficiale și amicale.

Campionatul Național organizat anul acesta nu este decât apogeul muncii depuse în ultimii ani.

„Vă mulțumim tuturor celor care ați pus umărul,  într-un fel sau altul la nașterea echipei Zburătorilor Sibieni, la nașterea, iată, a unui curent la nivel național, prin care persoanele cu dizabilități sunt integrate, prin sport, atât de  armonios, în societate.

Va așteptăm totodată, între 9 și 11 decembrie, la Sala Transilvania din Sibiu, să încurajați Zburători din toată țara, în încercarea lor de a fi cei mai buni la baschet în scaun rulant”, mai spune Dani Troancă.

Vineri 9 decembrie:

- ora 14:00 meci Brașov - Cluj

- ora 16:00 meci Sibiu - Argeș

Sâmbătă 10 decembrie:

- ora 12:00 meci Brașov - Argeș

- ora 17:00 meci Sibiu - Cluj

Duminică 11 decembrie:

- ora 10:00 meci Cluj - Argeș

- ora 12:30 meci Sibiu - Brașov

Intrarea este gratuită.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus