Sâmbătă,
28.01.2023
Innorat
Acum
1°C

Concertul de Crăciun al studenților la Teologie se reia după pandemie. Invitați aparte vin de la Brașov, un cor format din familii de preoți

Concertul de Crăciun al studenților la Teologie se reia după pandemie. Invitați aparte vin de la Brașov, un cor format din familii de preoți

Joi, 15 decembrie, la Catedrala Mitropolitană Sibiu va avea loc un concert de colinde susținut de Corul Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, alături de Corul Familiilor Preoțești din județul Brașov. Dirijor va fi preotul lect. Univ. dr. Dorin Dobre.

Concertul este un concept cu tradiție al studenților teologi și va începe de la ora 18.00.

„Acest concept este unul cu tradiție care se reia după pandemie. Se obișnuiește să se țină joia, înainte de vacanța studenților. În repertoriu avem colinde tradiționale, colinde vechi. Anul acestea vor fi două coruri, cel al studenților și cel de la Brașov”, prune dirijorul, pr. Dorin Dobre.

Acesta menționează faptul că cei care vor veni de la Brașov formează un cor unica în țară. Din acesta fac parte preoți, preotese și copii. Corul a fost înființat de părintele Dobre și au mai cântat la Sibiu.

„L-am înființat în urmă cu mai mulți ani, dar este special pentru că el aduce împreună familiile preoțești și pe doamne și pe copii împreună. Veți vedea copii mici, adolescenți și tineri și chiar dacă acum, în perioada Crăciunului sunt coruri preoțești care mai de care, veți vedea că acesta este unic. Vor cânta imediat după programul studenților de la Teologie, iar la final se vor uni cele două coruri și vom cânta două cântece surpriză”, mai spune părintele.

Oricine își dorește să participe la concert o poate face, intrarea fiind gratuită.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus