Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
8°C

Liceul de Artă din Sibiu, implicat în campania „Salvează o școală”. Vor strânge bani prin concerte, expoziții și un bazar de Crăciun

Liceul de Artă din Sibiu, implicat în campania „Salvează o școală”. Vor strânge bani prin concerte, expoziții și un bazar de Crăciun

Liceul de Artă din Sibiu face parte dintr-o campanie prin care se strâng fonduri de susținere a școlilor din țară care au nevoie de soluționarea unor probleme urgente legate de siguranța copiilor. Campania este inițiată de Narada, o organizație care e luptă pentru îmbunătățirea actului educațional și mobilizează societatea de a găsi soluții proprii atunci când statul nu se implică. În acest sens, elevii de la Liceul de Artă vor organiza bazar de Crăciun, concerte și expoziții cu strângere de fonduri.

În cadrul campaniei „Salvează o școală”, pe 14 și 16 decembrie, sute de copii se transformă în eroi pentru școala lor alături de Narada. Peste 20 de persoane publice susțin elevii care devin antreprenori pentru o zi la târguri de Crăciun, pentru a rezolva urgențele din 25 de școli din tară.

Smiley, Feli, Marius Moga, Antonia, Selly, Randi, Edward Sanda, Cleopatra Stratan, WRS, Alex Velea, Cosmin Savu, OIimpia Melinte, Daddy Cool, Alina Ceusan, lrina SSW (Deaconescu), Bogdan loan, Eugenia Nicolae, Roxana Hulpe, Aluziva, Răzvan Munteanu și scriitorii Camelia Cavadia, lv cel Naiv, Remus Boldea se alătură micilor întreprinzători, donând obiecte care vor fi licitate la târguri pentru a aduna fonduri destinate reparațiilor școlilor.

În cadrul acestei Campanii Liceul de Artă Sibiu organizează Concertul de Crăciun și Expoziția de arte plastice cu strângere de fonduri în vederea amenajării curții școlii, la Sala Thalia, în data de 14 decembrie. Astfel, aproape 90 de elevi ai secției muzică (secția instrumentală, canto clasic, corul și orchestra școlii) vor urca pe scenă, iar câteva zeci de lucrări de artă realizate de elevii secției plastică vor fi expuse în cadrul aceluiași eveniment.

Lor li se alătura și elevii ciclului primar care au realizat lucrări cu tematică specifică Sărbătorilor de iarnă.

Având același scop, în data de 16 decembrie, în incinta Liceului de Artă Sibiu, se va desfășura Bazarul de Crăciun, în intervalul orar 12.00-16.00. Organizația Narada lansează campania „Salvează o școală" și se implică să ajute 25 de școli din tară, care au listat alerte pe HartaEdu cu nevoia soluționării unei urgențe legate de siguranța copiilor în clase, să demareze acțiuni importante și strângeri de fonduri pentru rezolvarea acestora.

Având motto-ul „EoksăFacemNoi”, Narada aduce împreună comunități, mediul privat și personalități publice pentru a fi parte și a susține o acțiune pe cât de importantă, pe atât de urgentă: infrastructura inadecvată și chiar periculoasă în care învață nu mai puțin de 1,2 milioane de copii din România. Astfel, pe 16 decembrie, 25 de școli vor organiza simultan târguri de Crăciun pentru care elevii vor confecționa obiecte pe care le vor scoate la vânzare pentru membrii comunității locale. Foarte multe persoane publice, influenceri, actori, muzicieni, scriitori, au acceptat provocarea de a fi alături de micii antreprenori în aceasta primă experiență a lor în business, o serie de artiști și persoane publice au acceptat invitația de a deveni ambasadori și de a reprezenta o școală cât mai apropiată din orașul sau județul lor natal, alăturându-se astfel campaniei „Salvează o școală”.

Aceștia vor dona pentru târgul de Crăciun un obiect drag lor, cu autograf, ce va putea fi licitat și își vor îndemna comunitățile din mediul online, prin intermediul rețelelor de socializare, să participe și sa susțină inițiativele elevilor.

„Desigur că ar fi ideal să avem un buget de învățământ care să aducă școlile din România la standardele acestui secol, la standardele la care ne dorim să ne educăm copiii. Însă nu este cazul, dimpotrivă: lipsa de finanțare este în continuare unul dintre cele mai mari blocaje în evoluția educației. La Narada am învățat că e ok s- facem noi – e ok să mobilizăm societatea șu resursele disponibile pentru a dresa provocările din educație. Iar în această campanie, tot ce vrem este să dăm aceste aptitudini mai departe școlilor – ne partenierem cu profesori lideri care au scos la suprafață urgențele din școlile lor, care lucrează cu copiii, părinții și micii întreprinzători din comunitate – și, împreună, facem eforturi să generăm finanțarea necesară adresării urgențelor. Și, cine știe, poate devine molipsitor”, spune Raluca Jianu, CEO Narada.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus