Luni,
28.04.2025
Innorat
Acum
9°C

Elevii de la Regina Maria și Liceul de Artă promovează muzica instrumentală în școlile generale. Profesor: „Trebuie să luptăm pentru asta”

Elevii de la Regina Maria și Liceul de Artă promovează muzica instrumentală în școlile generale. Profesor: „Trebuie să luptăm pentru asta”

Elevii Școlii Gimnaziale „Regina Maria” alături de colegii lor de la Liceul de Artă din Sibiu au susținut un concert de colinde, joi, 19 decembrie, demonstrând un exemplu de bune practici în abordarea educației instrumentale la clasă. Evenimentul a avut loc cu scopul de a evidenția beneficiile studierii unui instrument muzical pentru dezvoltarea intelectuală, socială și emoțională a copiilor.

„Nu dorim să ratăm efectele benefice pe care studiul unui instrument muzical le aduce copiilor și, prin exemplul nostru, dorim să încurajăm toți dascălii și elevii să ne urmeze exemplul,” a declarat prof. Mirela Șandru de la Școala „Regina Maria”. Dascălul a integrat cu succes instrumentul blockflute, acel instrument muzical de suflat cu găuri, din lemn, care face parte din familia instrumentelor de suflat din categoria fluiere și flauturi, în programa școlară, pregătind generații de elevi de-a lungul anilor.

Elevii care au susținut concertul au utilizat platforma educațională Cântă cu Mine, o resursă inovatoare creată de un alt profesor dedicat. Este vorba despre Maria Moldovan de la Liceul de Artă Sibiu.

Această platformă a fost concepută pentru a facilita învățarea repertoriului instrumental și pentru a promova muzica în școlile din România. „Acest concert minunat al copiilor ne-a îmbogățit sufletele și ne-a încântat auzul. Este încă o dovadă că noi, muzicienii, trebuie să luptăm pentru promovarea educației muzicale în școli,” a subliniat prof. Maria Moldovan.

A evidențiat apoi și diferențele dintre sistemele educaționale din România și cele din alte țări, precum Marea Britanie, Irlanda sau Germania, unde fiecare elev are oportunitatea de a învăța să cânte la un instrument muzical. „Sunt prea multe beneficii de care elevii noștri sunt privați dacă nu reușim să ridicăm educația muzicală la nivel internațional”, spune profesoara. 

Toși cei implicați spun că a fost un concert reușit, subliniind importanța educației muzicale și inspirând cadrele didactice să integreze mai des studiul instrumentelor muzicale în procesul educațional.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus