Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
19°C

Boicot: CNAIR, CFR și alte companii ale Ministerului Transporturilor intenționează să-și mute conturile de la băncile austriece

Boicot: CNAIR, CFR și alte companii ale Ministerului Transporturilor intenționează să-și mute conturile de la băncile austriece

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dar şi alte companii din subordinea Ministerului Transporturilor şi-au anunţat intenţia de a-şi muta conturile de la băncile austriece la CEC, pentru că au găsit condiţii mai bune, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie. Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă", a spus Grindeanu, citat de Agerpres, la recepţia lucrărilor la staţia de metrou Tudor Arghezi.

El a subliniat că această mutare nu se va întâmpla rapid, dar companiile care aveau conturi la băncile austriece au anunţat că vor face toate diligenţele în acest sens.

"Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune", a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece.

O serie de companii şi-au anunţat în ultimele zile intenţia de a-şi muta conturile de la băncile austriece, în urma votului negativ dat de Austria în privinţa aderării României la spaţiul Schengen.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Bravo

Acum 1 an

Bravo, era si timpul ca austriecii sa primeasca una peste cap ca sa inteleaga ca nu poti trata de sus pe oricine! Zice seful de la Raiffeisen Romania ca nu se implica politic in decizia Austriei...pai bai gloaba oare nu era implicare politica cand topaiai in piata in Bucuresti?
Raspunde

Un sibian vero

Acum 1 an

Eu nu inteleg un lucru atat de esential......cum s-a ajuns ca firmele romanesti, si aici includ si cele de stat cat si cele private, sa aibe conturi sau legaturi cu firmele straine?!Pai bai idiotilor, unde ati vazut ca o firma franceza din Romania sa aibe altundeva banii decat la BRD? sau o firma austriaca din Romania sa aibe cont la CEC?!Pai ei cand au venit in Romania au venit fiecare cu tema trasata centralizat din tara lor. Daca e firma franceza folosesti BRD, folosesti masini Renault, audit extern Deloitte etc. Daca esti o firma germana folosesti, BCR, masini Audi/Skoda/Seat, telefoane Nokia, audit Ernst and Young etc!!!Daca noi nu stim sa ne ajutam intre noi, strainii nu o sa te ajute, o sa te exploateze la maxim(asta este business, divide et impera). Da corect, daca tu ca firma romanesca ai nevoie de un produs/ serviciu pe care o firma romanesca nu ti-l poate oferi deloc sau in conditii total neavantajoase cu cele de pe piata, da atunci poti apela la o firma straina. Dar sa se tina cont ca nu pt o diferenta infima sa apelam la straini, ca este ca in supermarket, unde iti lasa cu 10 bani pretul la faina si pt aia restul preturilor is cu 1 leu marite(produsul e mai ieftin la straini dar pt aia serviciile de service is de 2 ori mai mari )
Raspunde

Bambolero

Acum 1 an

Telefoane Nokia, pe bune? Care btw sunt finlandeze. Și de ce ar apela la Ernst and Young, înregistrată la Londra și condusă de indieni, în defavoarea consultantului KPMG, cu care au un parteneriat de peste 20 de ani? Mai informează-te înainte să te faci de rușine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus