Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

USR, în ședința Consiliului Județean: ”Este o alocare de fonduri doar către primarii PNL și PSD”

USR, în ședința Consiliului Județean: ”Este o alocare de fonduri doar către primarii PNL și PSD”

Cei patru consilieri județeni din partea USR au votat împotriva repartizării către primării a unor sume suplimentar încasate la bugetul județului Sibiu.

Aproape 600.000 de lei au intrat în luna decembrie în conturile Consiliului Județean Sibiu, aceste sume fiind încasate peste previziuni și fiind destinate repartizării primăriilor din județ. Conducerea CJ Sibiu a propus ca aceste sume să fie împărțite către trei localități, toate având primari din coaliția de guvernare: Blăjel (241.000 de lei), Laslea (186.000 de lei) și, respectiv, Ocna Sibiului (166.000 de lei). Ședința pentru încuviințarea alocării acestor bani a avut loc miercuri după-amiaza.

”Grupul USR va vota împotrivă, deoarece este o alocare de fonduri doar către primarii PNL și PSD. Chiar dacă e vorba de o sumă foarte mică și înțeleg că era complicat de împărțit la mai multe primării, colegul nostru, singurul primar USR din județ a tot fost sărit la toate alocările de fonduri. Nu doar de la județ, ci și de la nivel național. Deci noi nu vom susține acest demers”, a anunțat Adrian Echert, consilier județean din partea USR, făcând referire la primarul din Micăsasa, Timotei Păcurar.

Vicepreședintele CJ Sibiu, Marcel Luca, a răspuns că în afara faptului că sumele sunt mici, la repartizarea acestora s-a ținut cont de nevoile din localități, nevoi traduse în special prin acoperirea unor cheltuieli cu diferite evenimente. ”În localitățile pe care le ajutăm cu aceste sume de bani s-au petrecut pe parcursul acestui an niște evenimente în care trebuiau asigurate condițiile pentru cei care participau: atât la Laslea, unde a fost o mare întâlnire a etnicilor sași, cât și la Blăjel, unde trebuia să asigurăm circulația datorită închiderii drumului național pentru concursul de biciclete din Mediaș. Iar la Ocna Sibiului, ați văzut, intrarea în stațiune, un traseu parcurs de foarte mulți oameni, a rămas neasfaltată, fără niște chestiuni de siguranță. Și am decis să ajutăm Primăria Ocna Sibiului. Poate va fi necesar să mai alocăm și anul viitor niște bani pentru Ocna”, a răspuns Marcel Luca.

Nevoi sunt peste tot, a replicat Adrian Echert. ”Toți primarii au probleme. Și la Micăsasa s-a rupt un pod și a trebuit reparat în regie proprie. Deci cu toți au chestiuni. Ne menținem votul negativ”, a răspuns Echert.

Repartizarea celor 600.000 a fost adoptată în forma propusă, liberalii având majoritatea absolută în Consiliul Județean Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Tudor

Acum 1 an

Greșit! Nu doar pentru primarii PSD și PNL, ci și pentru propriile măriri de salarii. Nu văd unde s-ar opri cu astea! Pentru că putem!
Raspunde

O mandolina

Acum 1 an

Prietenul vostru Catu nu mai este ca poate era ceva si pentu voi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus