Joi,
22.02.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță organizează cea de-a patra ediție a proiectului caritabil „Be Santa for a Kid”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță organizează cea de-a patra ediție a proiectului caritabil „Be Santa for a Kid”

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe) organizează, la Sibiu, ediția a patra a proiectului caritabil Be Santa for a Kid. Anul acesta, 46 de copii cu dizabilități de la Centrul de Plasament Turnu Roșu vor primi cadouri direct din Parlamentul European, vineri, 16 decembrie, în cadrul unei serbări de Crăciun.

Ca în fiecare an, Nicu Ștefănuță și colegii lui eurodeputați aduc un zâmbet pe chipurile copiilor mai puțin norocoși din județul Sibiu. După edițiile de la centrele de plasament Orlat și Gulliver, Moș Crăciun din Parlamentul European se reîntoarce la copiii de la Turnu Roșu, acolo unde a început acest proiect caritabil în 2019. În proiectul caritabil din acest an s-a implicat și consilierul local USR din Primăria Turnu Roșu Andreea Anghel.

“Proiectul acesta îmi este foarte drag și a devenit deja o tradiție ca, în fiecare an, în preajma Crăciunului, colegii mei europarlamentari să aducă bucurie acelor copii care, poate, o așteaptă cel mai puțin. Trăim cu toții vremuri grele, dar văzând fericirea din ochii acestor copii atunci când primesc exact ceea ce și-au dorit îmi amintesc de adevărata însemnătate a acestei Sărbători: Crăciunul este un timp al iubirii, al speranței și a grijii pe care o avem față de ceilalți”, declară europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță.

Ideea proiectului e simplă: fiecare copil scrie o scrisoare către Moș Crăciun. Scrisorile sunt apoi colectate și traduse în limba engleză, iar europarlamentarii și consilierii care doresc să se implice în proiect primesc câte o scrisoare. Moșii din Parlamentul European au două variante: fie cumpără cadoul dorit de copil și îl aduc la biroul lui Nicu Ștefănuță de la Bruxelles, fie contribuie la proiect printr-o donație. Cadourile de la Bruxelles ajung la Sibiu cu autocarul, iar cele din donații sunt cumpărate direct de aici.

Anul acesta, copiii de la Centrul de Plasament Turnu Roșu îl vor aștepta pe Moș Crăciun vineri, 16 decembrie, de la ora 16.00, cu cântecele, poezii și voie bună. Europarlamentarul Nicu Ștefănuță vă invită și pe dumneavoastră să vă bucurați de aceste momente magice alături de comunitatea locală de la Turnu Roșu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus