Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Fost primar sibian, dat pe mâna procurorilor de ANI: a închiriat terenuri fiicei, soției, mamei și soacrei. „Nu-i nimic ilegal, așa e în politică”

Fost primar sibian, dat pe mâna procurorilor de ANI: a închiriat terenuri fiicei, soției, mamei și soacrei. „Nu-i nimic ilegal, așa e în politică”

Fostul primar al comunei Micăsasa, Sorin Vasile Popa, a fost dat pe mâna procurorilor de către Agenția Națională de Integritate. În cazul său a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție după ce s-au descoperit indicii care arată că, folosindu-se de funcția de primar, a favorizat patru membrii ai familiei în închirierea de terenuri.  

ACTUALIZARE: Contactat repetat de Turnul Sfatului fostul primar al localității ne-a răspuns că în subiectul respectiv nu a făcut nimici legal.

„Atunci, în 2018, s-au atribuit toate pășunile. Acestea se atribuie împreună cu Consiliul local și pe urmă cu comisia (...) le-a dat suprafața cuvenită, deci n-are ce să fie, doar că așa-i în politică - mâncături între oameni. Dar nu-i nimic incorect sau ilegal. Consiliul local așa a stabilit la vremea respectivă, că închiriază pășunile: și proprietarii care au avut animale - acuma că a fost mama, că a fost copila - ele au avut animale, că eu pe mine nu am avut animale. Lor și la toți cetățenii care au solicitat și aveau animale în registrul național. Fiecare își face treaba, datoria”, a comentat fostul primar din Micăsasa Sorin Vasile Popa decizia ANI. 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 10  persoane din țară care au deținut sau dețin funcții publice. Printre acestea se numără și fostul primar al comunei Micăsasa, Sorin Vasile Popa. În cazul său au fost anunțate organele abilitate existând indicii că fostul primar, profitând de funcția pe care o are și-a favorizat soția, fiica, mama și soacra închiriindu-le pajiști din domeniul public.  

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către  Popa Sorin Vasile a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar a îndeplinit acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru rude ori afini, respectiv a semnat la data de 11 aprilie 2018, contracte de închiriere a unor pajiști din domeniul public al comunei Micăsasa cu fiica, soția, mama și respectiv soacra acestuia”, se arată în comunicatul transmis. 

Precizăm că s-a încercat comunicarea cu fostul primar pentru a obține un punct de vedere, însă acesta nu a putut fi contactat. 

Sursa foto: Arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Vivi Dragan

Acum 1 an

Asta nu era primarul din PSD cu care se lauda copilul neterminat de Trif ?

Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Imi place cā dom' primar a vorbit cu cuvintele lui! Mai urma sā îsi frāmânte cāciula de astrahan in mânā in cursul declaratiilor si aveam in fatā imaginea României bātând la portile Schengen ului

Raspunde

Newman

Acum 1 an

Aceste este motivul pentru care primarii merita salarii mari si pensie speciala! Nu este usor sa furi ani la rand!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus