Apropierea Crăciunului a fost sărbătorită de elevii Colegiului Economic George Barițiu din Sibiu printr-o șezătoare inserată cu momente artistice. Lor li s-au alăturat și mulți alți elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2, Școala gimnazială Nr. 8, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr, Colegiul Național „Octavian Goga”, Colegiul Agricol D.P. Barcianu și Școala Gimnazială Nr. 2 din Rășinari. Cu toții s-au străduit ca prin momentele pe care le-au pregătit să aducă înaintea celor care au fost prezenți în sala festivă a Bibliotecii Județene, ASTRA, Sibiu, în data de 14 decembrie, magia sărbătorilor de iarnă.
Evenimentul a fost structurat după modelul povestiri în ramă. Rama a fost reprezentată de șezătoarea propriu-zisă la care au participat elevii Colegiului Economic George Barițiu, iar inserțiile au fost, de fapt, momentele artistice prezentate de către elevii celorlalte școli participante. Cu toții au transmis un puternic mesaj de a fi mai buni, mai darnici, mai înțelepți, de a iubi tradițiile, obiceiurile din străbuni și portul nostru popular românesc, fără de care am fi mai altfel, mai săraci, așteptând cu inimile curate marea sărbătoare a creștinătății, CRĂCIUNUL.
„Este meritul copiilor, dar și al profesorilor care i-au sprijinit pentru reușita acestei frumoase manifestări: Raluca Erhu-Roșiuța de la Școala Gimnazială Nr. 2, Rășinari, instructorul – coordonator al Ansamblului Călușarii din Rășinari, Aurica Țichindelean, Diana Popa și Carmen Pușcaș de la Colegiul Agricol D.P.Barcianu, Camelia Galaftion și Vlăduț Ilie de la Colegiul Național Octavian Goga, Melina Popa de la Colegiul Național Gh. Lazăr, Delia Cobușteanu și Leontina Popa de la Școala Gimnazială Nr.8, Sibiu, Cosmina Hurbean de la Școala Gimnazială Nr.2, Sibiu, Ioana Matiu, Livia Oltean, Elena Popa, Corina Turcu și Cristina Vilhelem de la Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu, acestea din urmă fiind și coordonatoarele proiectului județean, intitulat Istorie, tradiții și obiceiuri românești, înscris în calendarul CAEJ”, spun cei de la colegiu.
Povestea de Crăciun, nașterea lui Hristos, Magia Crăciunului s-au dovedit întreceri de interpretare ale copiilor din care n-au lipsit colindele, poezia, dansurile tradiționale românești, strigăturile, proverbele, zicătorile, ghicitorile, toate la un loc exprimând bucuria întâmpinării marii sărbători a nașterii Mântuitorului.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 1066
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Sibiu
Acum 3 ore
@Turnu Sfatului
Acum 3 ore
Un sibian
Acum 3 ore
@Emil
Acum 3 ore
SYLC