Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Sibianul dispărut pe Olt va fi căutat și în Ajun și de Crăciun. ”Misiunile de căutare vor continua”

Sibianul dispărut pe Olt va fi căutat și în Ajun și de Crăciun. ”Misiunile de căutare vor continua”

Pompierii sibieni nu vor renunța la acțiunile de căutare a pescarului dispărut în râul Olt, nici în zilele de Ajun și de Crăciun, anunță purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, la o solicitare Turnul Sfatului.

”Misiunile de căutare vor continua. Și în această dimineață echipele sunt pe Olt și îl caută pe cel de-al doilea pescar”, a declarat sg. maj. Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Salvatorii au început misiunea de căutare-salvare a două persoane dispărute pe râul Olt în de 17 decembrie, iar încă din prima zi de căutări pompierii sibieni au găsit în apă trupul neînsuflețit al unuia dintre bărbații căutați.

Citește și: „A doua zi de căutări, fără rezultat. Sibianul dispărut pe Olt încă nu a fost găsit”

Misiunile de căutare au continuat zilnic între orele 8:00 și 17.00, acestea fiind îngreunate de perimetrul mare de acțiune, aproximativ 15 km de curs de apă și temperatura apei care este foarte scăzută. în prima parte a zilei o parte din apă fiind înghețată.

De asemenea, curenții existenți între cele două baraje, precum și vizibilitatea scăzută, atât în apă din cauza vegetația existentă în zonă, precum și la suprafață, din cauza ceții, îngreunează considerabil această misiune.

Acționează 5 scafandri din cadrul ISU Sibiu și ISU Mureș cu două bărci, precum și 10 pompieri militari ai ISU Sibiu. De asemenea un echipaj chinotehnic din cadrul Centrului Chinologic Sibiu este prezent la fața locului.

În 17 decembrie, doi pescari s-au răsturnat în timp ce se aflau pe apă cu o barcă, în zona localității Bradu. Cei doi bărbați, unul în vârstă de 37 de ani și celălalt de 42 de ani sunt sibieni. Cel din urmă a fost găsit decedat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus