Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

La Sibiu se plătește cel mai mare salariu mediu din regiune: peste 400 de euro diferență față de Harghita

La Sibiu se plătește cel mai mare salariu mediu din regiune: peste 400 de euro diferență față de Harghita

Diferenţa dintre câştigul salarial mediu brut înregistrat în octombrie în Sibiu şi cel din Harghita, polii judeţelor din acest punct de vedere din Regiunea Centru, este de peste 2.200 de lei, potrivit datelor prezentate într-un comunicat transmis Agerpres de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, în octombrie 2022, câştigul salarial mediu brut, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în cele şase judeţe, a fost în Regiunea Centru de 6.008 lei, reprezentând 93% din câştigul salarial mediu brut la nivel naţional, de 6.461 de lei.

"Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu (6.854 lei), iar cel mai mic în Harghita (4.630 lei)", se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal net, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din Regiunea Centru, acesta a fost de 3.741 de lei şi reprezintă 93,3% din câştigul salarial mediu net la nivel naţional, de 4.008 lei.

"Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost de 4.248 lei, înregistrată în judeţul Sibiu, iar cea mai mică în judeţul Harghita, de 2.917 lei", precizează DRS Alba.

Faţă de luna anterioară, câştigul salarial mediu net a înregistrat creşteri în judeţele Sibiu, cu 96 de lei, Braşov, cu 65 de lei, Harghita, cu 31 de lei, Mureş, cu 4 lei, şi Covasna, cu 1 leu, şi scădere în Alba, cu 33 de lei.

Efectivul de salariaţi înregistrat în Regiunea Centru la sfârşitul lunii octombrie a fost de 707.396 persoane.

Citește și Sibiul, în top trei cele mai mari salarii din România

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

Profu

Acum 1 an

Mai faceti multa reclama Sibiului? Nu mai putem respira de atata poluare... Vin cu toate rablele de nu poti respira dupa ei. Vin toti ca la pomul laudat. Au veniu unii la noi in bloc cu trei masini. Avem 10 locuri de parcare. Deci bucurie....
Raspunde

Un sibian vero

Acum 1 an

si intrebarea se pune, daca au asa salarii mici, dece la ei preturile( si aici ma refer la toate domniile)sunt la fel ca in Sibiu sau unele chiar mai mari? economic nu se justifica ....si totusi ele exista si sunt functionale!!oare este din cauza ca sunt stat in stat si toti lucrează numai oficial o parte si restul este economia la negru pe care autoritățile romanesti se fac ca nu le vad si le ignora?!?!
Raspunde

Marioara

Acum 1 an

Da, dar și prețurile sunt pe măsură. Prețul la locuințe e mare, la chirii, la fel. Că sa nu mai vorbesc de restaurante cu meniuri de cantina a sindicatului.
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Pai asa functioneaza cererea si oferta. Normal ca preturile sunt mai mari unde e cerere.
Raspunde

Feicniuz

Acum 1 an

E o statistica care include salariile barosane din Medias rom- trans Gaz etc De aceea iese media msi mare. Nu mai dezinformati
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus