Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Un student la Medicină în Sibiu, voluntar ISU, a ajutat o persoană căzută pe stradă

Un student la Medicină în Sibiu, voluntar ISU, a ajutat o persoană căzută pe stradă

Reprezentanții ISU Sibiu publică pe pagina de facebook povestea în care a fost implicat Cosmin Cărăian, un tânăr din Câmpia Turzii, student la Medicină Generală în Sibiu care este acum voluntar în cadrul detașamentului din Sibiu, și care a intervenit pentru salvarea unei persoane căzute pe stradă.

Tânărul mergea de la Sibiu spre casă, împreună cu tatăl său, când a zărit un om căzut pe stradă și câțiva oameni care priveau persoana căzută. Atunci și-a dat seama că nimeni nu acordă primul ajutor și l-a rugat pe tatăl lui să oprească. Și-a luat ghiozdanul de prim ajutor pe care îl poartă mereu cu el și a mers să evalueze situația. După ce a așezat victima în poziția de siguranță și a protejat-o de hipotermie cu o folie termoizolantă, Cosmin a apelat numărul unic de urgență 112, întrucât persoana care a sunat inițial nu a știut să ofere nici un detaliu dispecerilor.  La scurt timp echipajul SMURD al Detașamentului Turda a sosit la fața locului și a preluat victima care era stabilizată de Cosmin.

„Când mi-am văzut foștii colegi coborând din ambulanță, mi-am adus aminte de momentele în care mă opreamcând trecea o ambulanță pe stradă și eram curios ce se întâmplă. Acum, după 4 ani de voluntariat, mă bucur că am avut șansa să mă opresc până să vină ambulanța și să ajut,” a spus Cosmin, potrivit sursei citate.

Cosmin Cărăian s-a înscris la vârsta de 16 ani în programul „Salvator din Pasiune” la ISU Cluj, iar la scurt timp datorită dedicării lui a ajuns coordonatorul voluntarilor de la Detașamentul Turda. În prezent este student în anul doi la Facultatea de Medicină din Sibiu și continuă să fie voluntar în cadrul ISU Sibiu.

foto ISU Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 11 luni

Numai unul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus