Sâmbătă,
03.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Repetiția orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, spectacol pentru tinerii cu dizabilități din Mediaș

Repetiția orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu, spectacol pentru tinerii cu dizabilități din Mediaș
Un grup de beneficiari de la Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfântul Nectarie" din Mediaș au asistat astăzi, 12 ianuarie, la repetiția generală a Filarmonicii de Stat Sibiu pentru concertul din acestă seară.  

Daniela, Romică, Lenuța, Sorin și ceilalți invitați speciali vor rămâne cu amintiri de neuitat de la prima lor vizită într-o sală de spectacole, spun reprezentanții Filarmonicii. Așezați în primele rânduri ale Sălii Thalia, ei au fost încântați să asculte lucrările pregătite pentru primul concert simfonic din noul an de către orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de solistul Ștefan Cazacu și dirijorul Grigor Palikarov.
Au urmărit cu mare atenție desfășurarea repetiției, au fotografiat artiștii, au fost interesați să afle cum se numesc instrumentele de percuție și „vioara cea mai mare", și-au manifestat mulțumirea prin aplauze frenetice, iar la final au putut sta de vorbă cu muzicienii și au vizitat „tunelurile secrete" ale Turnului Gros, ghidați de angajații Filarmonicii. 

Alături de beneficiari s-a aflat și Claudiu Stupar, director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, dar și o parte din echipa Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfântul Nectarie" din Mediaș, condusă de directoarea Daniela Hălmaci. 

Evenimentul de astăzi continuă o colaborare începută în luna decembrie, când aproximativ 150 de beneficiari și însoțitori din centrele aflate în subordinea DGASPC Sibiu au participat la repetiția generală dinaintea concertului extraordinar de Ziua Națională a României. 
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus