Vineri,
22.09.2023
Cer Senin
Acum
15°C

FOTO Mocănița avansează spre Fofeldea. ”Am reușit astăzi să redăm mocăniței încă 100 de metri de linie circulabilă, dincolo de Hosman”

FOTO Mocănița avansează spre Fofeldea. ”Am reușit astăzi să redăm mocăniței încă 100 de metri de linie circulabilă, dincolo de Hosman”

După 21 de ani, șinele de mocăniță, dincolo de Hosman, spre Fofeldea reîncep să fie circulate, anunță Asociația Prietenii Mocăniței într-o postare pe Facebook.

Sâmbătă, voluntari din cadrul asociației au reușit să defrișeze și să dezgroape liniile de cale ferată pe o sută de metri.

”Azi am profitat de vremea blândă și am început anul reluând lucrul la prelungirea Fofeldea, un proiect tare drag nouă și vital pentru extinderea mocăniței către alte comunități de pe valea Hârtibaciului. Am reușit astăzi să redăm mocăniței încă 100 de metri de linie circulabilă, dincolo de Hosman, către Fofeldea, ducând trenul de lucru pe unde nu a mai călcat roată de tren de 21 de ani. Reamintim că Prelungirea Fofeldea este un proiect de extindere a traseului mocăniței de pe valea Hârtibaciului cu încă 2,5 km realizat exclusiv prin voluntariat de către Asociația Prietenii Mocăniței. Acesta implică lucrări de defrișare și dezgropare a liniei mocăniței, schimbarea de traverse, remontarea șinelor care nu mai există, precum și a unui podeț metalic, și se vor desfășura în fiecare zi de sâmbătă din lunile următoare”, anunță ”prietenii mocăniței”.

Asociația invită sibienii să se alăture campaniilor de amenajare a liniilor ferate din Valea Hârtibaciului.

”Dacă doriți să puneți umărul la acest proiect, nu ezitați să ne contactați!”, transmite Asociația Prietenii Mocăniței.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ganz

Acum 8 luni

Bravo, Prietenii Mocanitei! Bravo, d-l Blotor! Ați făcut pentru Sibiu mai mult decât politicienii, administrația și ministerul transporturilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus