Joi,
25.07.2024
Parțial Noros
Acum
24°C

Cod roșu de viscol puternic la munte. Vizibilitatea va fi redusă spre zero, rafale de până la 140 km/h

Cod roșu de viscol puternic la munte. Vizibilitatea va fi redusă spre zero, rafale de până la 140 km/h

Meteorologii au emis marți un cod roșu de viscol puternic, valabil la altitudini de peste 1.800 m în Carpații Meridionali. Avertizarea este valabil de marți, 17 ianuarie, de la ora 22 și până miercuri, 18 ianuarie, ora 14.

Potrivit specialiștilor, va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120...140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Recomandări ISU

- Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
- Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
- Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
- Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

CNAIR

CNAIR face apel către conducătorii auto ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul.

Nu vă deplasați în zonele montane cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă.

Reprezentanții CNAIR precizează că este posibil sa fie luată inclusiv decizia de a se restricționa circulația rutieră pe anumite sectoare de drum în cazul în care nu se pot asigura condiții de circulație în siguranță 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus