Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
13°C

2022: peste 66.000 de pacienți la Urgența spitalului județean. Dr. Bogdan Csillag a preluat funția de medic șef

2022: peste 66.000 de pacienți la Urgența spitalului județean. Dr. Bogdan Csillag a preluat funția de medic șef

În 2022, la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului clinic județean Sibiu s-au înregistrat 66.819 pacienți dintre care 15.374 au fost internați, informează Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al instituției.  

Începând de astăzi, 19 ianuarie,  dr. Paul-Bogdan Csillag, medic primar ATI - UPU-SMURD Sibiu, și-a început activitatea în calitate de medic șef al Unității de Primiri Urgențe, în urma încheierii contractului pe o perioadă de 4 ani, mai arată sursa citată.

Dr. Bogdan Csillag, în vârstă de 47 ani, a promovat concursul organizat de SCJU Sibiu în data de 12 ianuarie, rezultatele fiind afișate în 13 ianuarie. Acesta a obținut un punctaj de 332 de puncte, în condițiile în care minimul pentru promovare era de 200 de puncte. De asemenea, medicul a fost singurul candidat care și-a depus dosarul pentru această funcție. 

Medicul este absolvent al Facultății de Medicină din Sibiu iar specializarea a obținut-o la Târgu-Mureș și Bruxelles. Și-a început cariera ca voluntar SMURD și are o experiență de peste 20 ani ca medic atât în pre-spital, pe ambulanțele și elicopterele SMURD cât și în spital, în cadrul UPU SMURD Târgu Mureș și UPU-SMURD SIBIU. De asemena, Dr. Csillag a lucrat timp de doi ani la Paris, în serviciul de urgență medicală al Brigăzii de Pompieri, unde a obținut diploma de medicină de catastrofă. Este totodată medic voluntar Salvamont Sibiu și formator în domeniul intervenției la evenimente cu multiple victime.

Dr. Bogdan Csillag lucrează în cadrul SCJU Sibiu din anul 2016 și a mai ocupat funcția de medic șef al UPU Sibiu în perioada aprilie - noiembrie 2020.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Veo

Acum 2 luni

Vă dau un hint, n-au fost 66.000
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus