Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

Actorul britanic Julian Sands a dispărut în timpul unei drumeţii în munţii din California

Actorul britanic Julian Sands a dispărut în timpul unei drumeţii în munţii din California

Actorul britanic Julian Sands a fost dat dispărut după ce a plecat vineri într-o drumeţie în munţii San Gabriel din California, a informat departamentul şerifului din comitatul San Bernardino, scrie joi The Guardian pe site-ul său, citat de Agerpres.

Actorul în vârstă de 65 de ani, cunoscut pentru rolurile din "A Room with a View", "The Killing Fields" şi "Naked Lunch", locuieşte la Hollywood.

Echipele de salvare au căutat un bărbat care se pierduse în zona Baldy Bowl pe Muntele Baldy, o zonă populară în rândul pasionaţilor de munte şi schiorilor, după ce au fost sesizaţi că un excursionist a fost dat dispărut vineri seara la ora 19.00, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului şerifului, Nathan Campos.

Oficialii l-au identificat apoi pe bărbatul pierdut după nume miercuri după-amiaza.

Vremea severă de iarnă din California a făcut dificilă căutarea în zona Muntelui Baldy. Echipele de salvare au fost "retrase de pe munte sâmbătă seara pentru siguranţa lor", căutarea continuând "cu dronă şi elicopter când vremea a permis", a precizat Campos.

Există un risc sever de avalanşă în zonă, iar autorităţile au recomandat publicului să nu se apropie de aceasta.

"Este extrem de periculos, iar drumeţilor experimentaţi le este greu să treacă pe acolo", a subliniat Campos.

Echipele de salvare plănuiesc să reia căutarea pe teren atunci când condiţiile meteo se vor ameliora, a completat el. Autorităţile căută încă un bărbat dispărut pe nume Bob Gregory, din Hawthorne, California. Acesta a fost dat dispărut luni în munţii San Gabriel, a informat ABC News.

Julian Sands, care a crescut în Yorkshire, a avut o carieră complexă, de decenii în industria cinematografică, apărând în zeci de roluri în filme şi la televiziune. De mai mulţi ani actorul locuieşte în zona Los Angeles împreună cu soţia sa, scriitoarea Evgenia Citkowitz. Sands are trei copii.

Într-un interviu din 2018 acordat The Guardian, Sands a vorbit despre pasiunea sa pentru mersul pe munte şi despre importanţa de a se lansa în noi aventuri pe măsură ce îmbătrâneşte.

Într-un alt interviu, din 2020, el s-a descris drept cel mai fericit atunci când este "aproape de un vârf de munte într-o dimineaţă rece glorioasă".

În 2020, Sands a povestit că a fost cel mai aproape de moarte "la începutul anilor '90, în Anzi, prins într-o furtună atroce, la peste 6.000 de metri, împreună cu alţi trei. Eram cu toţi într-o stare foarte proastă. Unii băieţi de lângă noi au pierit; noi am fost norocoşi".

foto twitter.com/OctoberCoast

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus