Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

FOTO: Proprietarii a patru terenuri neîngrijite din Sibiu vor plăti cu 500% mai mult impozit în 2023

FOTO: Proprietarii a patru terenuri neîngrijite din Sibiu vor plăti cu 500% mai mult impozit în 2023

Primăria Sibiu anunță că Poliția Locală a identificat patru terenuri prost întreținute din Sibiu, proprietarii urmând să plătească anul acesta impozitul majorat cu 500%.

Poliția Locală verifică constant terenurile private fără construcții pentru a asigura menținerea curățeniei lor, eliberarea de buruieni și deșeuri, pentru ca acestea să nu reprezinte un pericol pentru sănătatea sibienilor.

În categoria de terenuri neîngrijite intră cele care se află într-un cartier construit și locuit, nu sunt ocupate de clădiri, sunt de regulă neîngrădite, nu sunt cultivate, dar nici amenajate peisagistic și pe care sunt abandonate deșeuri din construcții sau de alt tip sau resturi vegetale. Excepție de la aplicarea acestor măsuri fac terenurile pe care se desfășoară lucrări de construcție, dovada acestei situații făcându-se printr-o autorizație de construcție valabilă. 

”În urma acțiunilor în teren, în anul 2022, Poliția Locală a identificat 110 terenuri neîngrijite de către proprietarii lor. Nu s-a trecut direct la amendare, ci proprietarii acestora au fost mai întâi somați să le îngrijească. În urma avertismentelor, 106 terenuri au fost curățate, celelalte 4 rămânând în starea inițială. Astfel, Primăria Sibiu supune aprobării Consiliului Local majorarea cu 500% a impozitului pe care proprietarii lor trebuie să îl plătească, în conformitate cu regulamentele locale”, au explicat reprezentanții municipalității sibiene.

teren neingrijit

Teren strada Muncii

Cele patru terenuri pentru care se propune majorarea impozitului sunt situate pe strada Șoimului, str. Oituz (foto principală), str. Zăvoi și str. Muncii, având suprafețe între 295 de mp și 1440 mp. Proprietarii au fost somați, li s-a transmis un termen până la care să ia măsuri pentru igienizarea terenurilor și, pentru că nu s-au conformat, au fost amendați cu câte 1.000 de lei fiecare. Nici amenda nu i-a determinat însă să le curețe, astfel că următorul pas este această creștere semnificativă a impozitului.

teren neingrijit sibiu

Teren strada Șoimului

De exemplu, pentru terenul în suprafață de 1.440 mp, proprietarul ar plăti în mod obișnuit 570 lei/an dar, ca urmare a refuzului de a-și întreține proprietatea, acesta va plăti 3.420 lei în 2023.  

teren neingrijit

Teren strada Zăvoi

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 3934

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Opinie

Acum 1 an

Care sunt criteriile de evaluare a unui astfel de teren? Eu am sesizat un teren plin de bolovani si resturi de constructii, dar Politia Locala a zis ca nu intra in categoria de teren neingrijit, fara nicio alta explicatie. Cam subiectiva selectia...
Raspunde

Vespasia Fagadau

Acum 1 an

Da sa le curete primaria ca platim impozite prea mari si sasalaii din primarie nu fac nimic pentru noi, in tara noastra romaneasca!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Cetateanul Gogu

Acum 1 an

Vespasia stii ce e cel mai grav? Ca ai drept de vot.
Raspunde

Sibianul vesel

Acum 1 an

Pe cel de pe str. Dorului, dintre Agentia de Mediu si ORC, cine il vede? Politia Locala, mergeti si vedeti!
Raspunde

Corbul

Acum 1 an

Patru?!? hahahahahaha
Raspunde

Dany Service DPF

Acum 1 an

ar trebui sa adauge si curtea fostului liceu CFR unde este o adevarata jungla. Dar stai, aia e a primariei deci...
Raspunde

2cents

Acum 1 an

Dar pentru casele cu acoperis spart intentionat de pe Șaguna se platesc astfel de impozite? Pentru cladirea tribunalului? Va prefaceti ca munciti insa din pacate noi nu ne putem preface ca va platim salariile...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus