Sâmbătă,
20.04.2024
Ceata
Acum
3°C

Documentarul lui Sean Penn despre războiul din Ucraina va avea premiera în cadrul Festivalului de Film de la Berlin

Documentarul lui Sean Penn despre războiul din Ucraina va avea premiera în cadrul Festivalului de Film de la Berlin

Filmul documentar "Superpower", realizat de Sean Penn şi care a fost filmat în Ucraina şi cuprinde şi imagini în care apare preşedintele Volodimir Zelenski, va avea premiera internaţională luna viitoare, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, conform unui anunţ făcut luni de organizatori, transmite DPA, citat de Agerpres.

"Mai mult decât un documentar, 'Superpower' este cronica unui proiect de film pe care realitatea l-a schimbat în ceva mai puţin controlabil dar cu semnificaţii mai profunde", conform unui comunicat al organizatorilor.

Actorul şi regizorul american, laureat al premiului Oscar, s-a aflat la Kiev în februarie 2022, chiar când Rusia lansa atacul de amploare asupra Ucrainei. De atunci, el a făcut mai multe călătorii în Ucraina.

Citește și Sean Penn vizitează Ucraina. Actorul și regizorul de film american s-a întâlnit cu președintele Zelenski

"Ţara noastră îi este recunoscătoare pentru curaj şi sinceritate", a scris despre Sean Penn anul trecut, într-un mesaj pe Twitter, Biroul Preşedintelui din Ucraina.

Festivalul de Film de la Berlin, care se va desfăşura în perioada 16-26 februarie, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film din lume, alături de Cannes şi Veneţia. La ediţia din acest an au fost selectate 18 producţii care intră în cursa pentru Ursul de Aur.

Documentarul lui Sean Penn nu se află în competiţia pentru premii, urmând să fie proiectat în cadrul seriei Special Gala.

Citește și Actorul american Sean Penn a părăsit Ucraina pe jos, alături de mii de refugiați

Directorul executiv al Berlinalei, Mariette Rissenbeek, a declarat că Sean Penn este aşteptat la Berlin cu ocazia festivalului. De asemenea, există posibilitatea ca şi preşedintele Zelenski să susţină o alocuţiune în cadrul evenimentului cinematografic.

Juriul festivalului va fi condus de actriţa americană Kristen Stewart, iar regizorul Steven Spielberg va primi un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră.

foto Twitter/Sean Penn

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Andrei

Acum 1 an

Cu siguranta a filmat si persecutarea romanilor si celorlalte minoritati din Ucraina, intrarea trupelor de nazisti ucrainieni inarmati in bisericile romanesti, persecutarea preotilor si a credinciosilor. O fi Sean Penn o unealta progresista de la Hollywood, insa "documentarul" ar trebui sa fie obiectiv, nu? Sau poate ca nu este totusi un "documentar" ci un film de propaganda, care prezinta ideologia globalista a administratiei Biden care a distrus la propriu, America. Atunci as intelege de ce nu prezinta problemele minoritatilor din Ucraina.
Raspunde

Manciurian Candidate

Acum 1 an

Traim epoca pe care o meritam , in care un personaj ridicol , un actoras de mana a doua devine un personaj global , o marioneta sinistra in mana unei "mostruoase coalitii" alianta intre nazistii ukrainieni si globalistii cosmopoliti.Nu ca Putin si salbaticiunile lui ar fi ceva mai bun dar macar copii nostri nu-l deseneaza inca la scoala. Trist !
Raspunde

Mandalorian

Acum 1 an

Sean a ajuns de rasul curcilor. Ce fac alcoolul si drogurile din om. Auzi ca documentar. E doar propaganda ordinara. L-am auzit ce ineptii scoate pe gura la mai multe emisiuni din State. Pina si americanii rad de el.
Raspunde

Sean Penăr

Acum 1 an

Sa-i dea si celebrul "premiu Nobel pentru pace" :)))... vestul a ajuns o epavă , cu razboiul asta. Era o epavă dar nu stiam... acum aflam si noi. Zero resurse, maxim fitze, lgbt etc etc...si dau lectii de morala.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus