Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

ULBS vrea să amenajeze un teren de sport în Sibiu. Primăria: Dacă după un an nu se întâmplă nimic, i se va retrage dreptul de administrare

ULBS vrea să amenajeze un teren de sport în Sibiu. Primăria: Dacă după un an nu se întâmplă nimic, i se va retrage dreptul de administrare

ULBS vrea să preia în administrare terenul de sport al Liceului Tehnologic Construcții și Arhitectură „Carol I” din Sibiu pentru o perioadă de 10 ani. Primăria, care deține dreptul de proprietate asupra terenului, este de acord, dar atenționează reprezentanții universității sibiene că dacă după un an nu se va întâmpla nimic, îi va retrage dreptul de administrare.

Decizia de a transmite în administrarea ULBS imobilul-teren din incinta liceului va fi supusă votului consilierilor locali în ședința din 26 ianuarie. Terenul de sport se află în prezent în proprietatea mun. Sibiu, iar dacă proiectul va fi votat, acesta va fi administrat gratuit pe o perioadă de 10 ani de către Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu cu scopul „amenajării unui teren de sport la parametrii tehnici adecvați”.

Potrivit proiectului, semnat de primarul Astrid Fodor, „dreptul de administrare va fi retras dacă în termen de 1 (un) an de la încheierea contractului de administrare nu s-a realizat amenajarea și punerea în funcțiune a imobilului-teren, ca teren de sport la parametri tehnici adecvați”.

În raportul de specialitate, semnat de viceprimarul Alexandru Dumbravă și directorul Serviciului public de administrare a unităților de învățământ preuniversitar de stat, Simona Pop, se menționează că ULBS a solicitat în noiembrie 2022 darea în administrare a terenului de sport, cu titlul gratuit. Potrivit raportului, reprezentanții universității precizau în adresa adresată primăriei că își asumă amenajarea unui teren de sport la parametrii tehnici adecvați și că, totodată, elevii Liceului Tehnologic Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu vor beneficia de acesta în urma unui program prestabilit.

„Motivaţia solicitării rezidă din faptul că, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu este o instituţie de învăţământ superior de stat acreditată, aflată în coordonarea Ministerului Educaţiei, care dezvoltă programe de studii de licenţă, master și doctorat. În planurile de învăţământ ale programelor de studii universitare de licenţă organizate de cele două facultăţi din structura ULBS este prevăzută disciplina "Educaţie fizică" ca disciplină obligatorie pentru un număr de peste 6.000 de studenţi. Realizarea activităţilor didactice de educaţie fizică și sport din curricula universitară, a activităţilor de pregătire competiţională internă și internaţională la un standard de calitate superioară depinde de cantitatea și calitatea infrastructurii compusă din săli de sport și terenuri de sport în aer liber”, se menționează în raportul de specialitate.

Precizăm că, pe strada Pedagogilor, nr. 7, în preajma liceului și a terenului de sport ce se dorește a fi modernizat se mai găsesc și căminele nr. 1 și nr. 2, care în prezent se află în administrarea ULBS pentru cazarea studenților acesteia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3686

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Newman

Acum 1 săptămână

ULBS mai are activitate in domeniul invatamantului universitar, sau a devenit antreprenor imobiliar?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus