Duminică,
05.02.2023
Ceata
Acum
-5°C

USR Mediaș vrea bugetarea participativă: “Orice oraș european trebuie să implice cetățenii în administrare”. 5% din bugetul de dezvoltare al orașului din 2022

USR Mediaș vrea bugetarea participativă: “Orice oraș european trebuie să implice cetățenii în administrare”. 5% din bugetul de dezvoltare al orașului din 2022

USR Mediaș a inițiat în municipiu campania "Și eu decid pentru Mediaș!" prin care dorește să implementeze bugetarea participativă în anul 2023, anunță organizația locală într-un comunicat de presă.

Scopul acestei campanii este de a oferi cetățenilor posibilitatea de a participa activ și democratic la procesul de luare a deciziilor privind cheltuirea unei părți din bugetul local, precizează USR Mediaș.

“Bugetarea participativă este metodă prin care cetățenii au un rol activ în a decide cum sunt cheltuiți banii publici, în funcție de nevoile comunității. Este un proces deschis, transparent și inovator prin care fondurile publice sunt distribuite în proiecte votate de cetățeni, ceea ce duce automat la  descentralizarea deciziilor publice în beneficiul comunității. Considerăm că Mediașul are nevoie de un astfel de pas și încurajăm toți consilierii locali să ne susțină pentru implementarea proiectului”, a declarat Sergiu Crișan consilier local USR .

Bugetul propus pentru proiectele inițiate de cetățeni, pentru anul 2023, este de 5% din bugetul de dezvoltare al  Municipiului Mediaș pe anul 2022, TVA inclus. Suma poate suferi modificări în funcție de decizia Consiliului Local al Municipiului Mediaș la aprobarea bugetului Municipiului Mediaș pe anul 2023.

“Este vital că structurile politice să înțeleagă și să susțină implementarea acestei metode în procesul de bugetare, pentru a asigura o utilizare eficientă și echitabilă a fondurilor publice și pentru a îmbunătăți relația dintre cetățeni și instituțiile publice. Această metodă poate fi privită și că un mijloc important pentru atingerea unui nivel înalt de dezvoltare democratică și durabilă în orașele europene și reprezintă un obiectiv către care toate orașele ar trebui să tindă, motiv pentru care vom milita și vom susține acest gen de inițiative în mai multe consilii locale din județ” , a precizat Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR SIBIU.

Mediașul va avea un buget record în 2023, cel mai mare din istoria municipiului. Acesta va fi de aproximativ 285 milioane de lei, 57 de milioane de euro, iar investițiile reprezintă prioritatea zero a administrației publice locale, conform reprezentanților primăriei.

Citește și: Mediașul va avea buget record în 2023: 285 de milioane de lei (57 mil. euro).  Dezbatere publică pe 16 ianuarie

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 săptămână

o mare PROSTIE...in Sibiu s-au facut numai TAMPENII cu povestea asta...vezi filtrele de aer de pe Coposu...n-au functionat niciodata...au fost insa cheltuiti banii si luate spagile!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus