Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
16°C

Valentin Ivan, vicepreședinte ACoR: „Vrem să deschidem un program de practică pentru lucrătorii de tineret”

Valentin Ivan, vicepreședinte ACoR: „Vrem să deschidem un program de practică pentru lucrătorii de tineret”

Asociația Comunelor din România (ACoR), prin ofițerul de presă, cu rang de vicepreședinte, Valentin-Dumitru-Ioan IVAN, președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR, a transmis un mesaj lucrătorilor de tineret și specialiștilor în domeniul lucrului cu tinerii, reuniți în cadrul sesiunii de lucru din data de 18 ianuarie 2023, în marja celei de-a treia ediții a Convenției Naționale a Lucrătorilor de Tineret (CoNLucraTin), organizată în București, în perioada 18 – 20 ianuarie 2023.  

Evenimentul a adus împreună experți din domeniul lucrului cu tinerii, pentru a discuta despre activitatea lucrătorilor de tineret și importanța susținerii lor de către ceilalți actori din ecosistemul de tineret.

CoNLucraTin face parte din calendarul Anului European al Tineretului și este co-finanțat prin programele Corpul European de Solidaritate și Erasmus+. Evenimentul organizat anual își propune să pună în contact profesioniști din domeniul lucrului cu tinerii din toată țara, să ofere un spațiu de lucru și de împărtășit bune practici și resurse relevante și să abordeze provocările care apar în lucrul cu tinerii în România.

În scurta sa intervenție, Valentin-Dumitru-Ioan IVAN a insistat pe importanța parteneriatului dintre ACoR și lucrătorii de tineret în sensul unei mai bune cunoașteri reciproce și a dezvoltării unei relații durabile, bazate pe încredere și rezultate:

„Instrumentul pe care-l avem la dispoziție nelimitat și gratuit și pe care poate nu îl folosim suficient este consultarea – asta înseamnă ca noi să vă consultăm în legătură cu ce putem face mai mult pentru a veni în întâmpinarea nevoilor tinerilor din comunitate, iar voi să veniți spre noi cu proiecte și programe pe care să le putem finanța, ca să vorbim aceeași limbă și să ne îndreptăm în aceeași direcție. În mod cert avem același scop – acela de a servi cât mai bine comunitatea, oamenii, tinerii”, a afirmat vicepreședintele ACoR.

Referitor la cum poate ACoR să susțină lucrătorii de tineret în termeni de formare şi dezvoltare de competențe și la cum se poate implica Asociația în îmbunătățirea serviciilor destinate dezvoltării profesionale și personale a tinerilor, Vicepreședintele ACoR le-a lansat lucrătorilor de tineret invitația de a participa la un program de practică organizat special pentru ei.

„Noi, ACoR, tot insistăm pe tema activării guvernanței participative și vă propun o potențială soluție pentru a răspunde atât nevoii noastre de a determina care este direcția comună spre care să ne îndreptăm, cât și nevoii voastre de a înțelege sistemul din interior.

Vrem să deschidem un program de practică pentru lucrătorii de tineret, în care voi să vedeți ce facem noi, ca să înțelegeți cu ce vă putem ajuta mai bine, iar noi să vă avem lângă noi, ca să înțelegem cum anume putem să vă servim mai bine”, a subliniat vicepreședintele ACoR.

Reiterând ideea că ACoR dorește să știe cât mai concret de ce anume au nevoie lucrătorii de tineret, pentru a-i putea ajuta cât mai bine, vicepreședintele ACoR și-a încheiat mesajul invitându-i pe partenerii săi din domeniul lucrului cu tinerii la o discuție deschisă în cadrul căreia, împreună, să găsească cele mai bune soluții cu privire la obiective, resurse și direcții de dezvoltare comune.

ACoR s-a alăturat acestui eveniment pentru a contribui la dezvoltarea unei comunități implicate activ în construirea viitorului tinerilor din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Abracadabra!

Acum 1 an

Asta nu e papagalul ala de primar din Sadu, care a sarit in toate barcile posibile de la stanga la dreapta doar ca sa se mentina la putere? Ce scursura de om....
Raspunde

Claudiu

Acum 1 an

Mă scuzați dar ce naiba vrea să zică, de fapt, "lucrători de tineret"? Denumire mai neinspirată pentru o ocupație, mai rar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus