Sâmbătă,
02.12.2023
Innorat
Acum
16°C

Investiții de peste 15 milioane euro în hub-uri logistice în Sibiu: unul finalizat, două în pregătire

Investiții de peste 15 milioane euro în hub-uri logistice în Sibiu: unul finalizat, două în pregătire

Hub-urile logistice au devenit investiții esențiale în ultimii ani. Astăzi, investitorul austriac Gebrüder Weiss România a anunțat finalizarea extinderii hub-ului logistic din Sibiu.  Alte două investiții sunt în derulare în zona Sibiului.

Investiția de la Sibiu a Gebrüder Weiss România s-a ridicat la 3,4 milioane de euro, noua suprafață adăugată fiind deja integrată în operațiunile companiei.

„Extinderea centrului logistic din Sibiu a fost necesară în contextul depășirii semnificative a capacității spațiului de depozitare existent raportat la nevoia de depozitare a clienților din portofoliu. Pentru a face față volumului de marfă și cerințelor din partea clienților, am luat această decizie de extindere și mă bucur să anunț finalizarea lucrărilor și darea în folosință a noului spațiu”, a declarat Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România.

Filiala din Sibiu a companiei a fost înființată în 2010, cu o suprafață de 2.000 mp alocați operațiunilor de cross-docking, în urma unei investiții de 1,2 milioane de euro. În 2017 spațiul de depozitare a fost extins cu 2.500 mp și a ajuns la 4.500 mp spațiu de depozitare și cross-docking.

Compania este controlată de investitori austrieci, fiind fondată în anul 1994 în județul Giurgiu. Pentru anul 2021 a raportat o cifră de afaceri de peste 473 de milioane de lei și profit net de 19 milioane.

Anul trecut, FAN Courier, considerat liderul pieței de curierat, a anunțat că a cumpărat 8 hectare de teren în zona Șura Mică, intenționând să-și construiască cel de-al patrulea hub logistic de pe piața locală. Valoarea tranzacției se ridica la circa 2 milioane de euro, potrivit profit.ro. „Încă nu știm ce suprafață va avea hub-ul. Trebuie să vedem întâi care sunt regulile de construcție, să facem PUZ-ul, PUD-ul. Mai durează ceva. Anul acesta (în 2022 – n.n.) e posibil să deschidem licitațiile pentru construcție”, a declarat Felix Pătrășcanu, co-fondator FAN Courier, pentru sursa citată.

În ultimii 2 ani de raportare, 2020 și 2021, afacerile FAN Courier au depășit 1 miliard de lei.

Tot în acest an ar urma să fie inaugurat hub-ul regional a grupului german Rehau Romania. Compania își extinde afacerea în România cu o linie de înfoliere pentru divizia Window Solutions și un depozit modern. La sfârșitul lunii septembrie 2022, a fost ridicat acoperișul construcției. Hub-ul regional va avea o suprafață de 52.900 de metri pătrați. De la Sibiu produsele Rehau vor ajunge pe piețele țărilor din Europa Centrală din apropierea României, mai exact în Republica Moldova, Bulgaria și Grecia.

„Suntem mai mult decât încântați să vedem cum progresează lucrările la hub-ul din Sibiu (...)”, a declarat Alexandru Oprea, Country Manager pentru România al companiei. Potrivit reprezentanților investitorului, construcția hub-ului decurge conform planului inițial, iar inaugurarea este programată pentru prima jumătate a anului 2023. Valoarea investiției este de aproximativ 10 milioane de euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Sparrow

Acum 10 luni

" controlatā de o companie austriacā ?" Pāi asta nu e bine, unde-i boicotul? Aa, când e vorba de bani, miarde de catralioane de euro o lāsām mai moale cu principiile. De fapt suntem niste ipocriti sadea. Pāi hai sā mai deschidem 96 de statii peco de-ale lui Putin .....poate mai ciupim ceva....... Eu zic sā nu mai behāim imberb cu principiile cā de fapt ne intereseazā sā o ducem cât mai bine, ceea ce e normal si sā mictionām pe false valori, ipocrit asumate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus