Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
16°C

Jandarmii sibieni către turiștii care își vor petrece acest weekend la munte: folosiţi numai traseele marcate și nu plecați singuri la drum

Jandarmii sibieni către turiștii care își vor petrece acest weekend la munte: folosiţi numai traseele marcate și nu plecați singuri la drum

Jandarmii montani sibieni îi sfătuiesc pe turiștii care își vor petrece acest sfârțit de săptămâna la munte să fie echipați adecvat și să folosească doar traseele marcate.

„În perioada 27-29 ianuarie, jandarmii montani sibieni din cadrul Posturilor Bâlea și Păltiniș vor fi prezenți în stațiunile montane și pe traseele turistice adiacente pentru prevenirea evenimentelor nedorite, fiind pregătiţi să acorde sprijin turiștilor care își vor petrece acest sfârșit de săptămână la munte,” transmit reprezentanții Jandarmeriei Sibiu.

Având în vedere condițiile meteorologice, pentru siguranța turiștilor și pentru prevenirea oricăror situații neplăcute, jandarmii montani sibieni transmit următoarele recomandări:

-  Înainte de a pleca în drumeție, informaţi-vă temeinic în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porţiuni periculoase), condiţiile climatice locale;
- Plecaţi pe munte doar cu echipamentul adecvat anotimpului;
- Nu plecaţi singuri la drum;
- Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele; 
- Folosiţi numai traseele marcate și urmăriţi marcajele de pe traseu. 

În caz de nevoie solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

foto Jandarmeria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Mai degraba 3, cu rezerva la rezerva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus