Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Meteorologii anunță noi ninsori și prelungesc codul galben în județul Sibiu

Meteorologii anunță noi ninsori și prelungesc codul galben în județul Sibiu

Administrația Națională de Meteorologie a transmis vineri o actualizare a codului de galben de viscol și ninsori anunțat încă de la jumătatea acestei săptămâni.

Conform meteorologilor, urmează cel puțin două zile cu ninsori, inclusiv viscol și vânt puternic la munte.

”În sud-estul Transilvaniei va ninge, iar în zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.  În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50...70 km/h) și vizibilitate scăzută”, au transmis meteorologii.

harta zapada

În plus, în intervalul 27 ianuarie, ora 10:00 – 29 ianuarie, ora 10:00, zona montană din sudul județului Sibiu se află sub atenționare cod galben de viscol.

”În Carpații Meridionali, local în sud-estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula în general 25...40 l/mp. În sud-estul Transilvaniei va ninge. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50...70 km/h) și vizibilitate scăzută”, au mai precizat specialiștii ANM.

Meteorologii mai spun că în perioada menționată ”local și temporar vor mai fi ninsori și în restul Transilvaniei”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: ninsoare sibiu

Vizualizari: 963

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus