Vineri,
24.03.2023
Cer Senin
Acum
17°C

Raluca Turcan: PSD pare copleşit de perspectiva preluării postului de prim-ministru

Raluca Turcan: PSD pare copleşit de perspectiva preluării postului de prim-ministru

Preşedintele organizaţiei PNL Sibiu, deputatul Raluca Turcan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că "PSD pare copleşit de perspectiva preluării postului de prim-ministru şi începe să aibă fracturi de logică", scrie Agerpres.

"PSD pare copleşit de perspectiva preluării postului de prim ministru şi începe să aibă fracturi de logică, vorbeşte simultan de creşteri de taxe şi scăderi de contribuţii, atenţie, într-un context economic fragil. Cei mai afectaţi sunt românii, care vor seriozitate şi predictibilitate", a afirmat Raluca Turcan.

Fostul vicepremier şi ministru al Muncii a cerut PSD să nu bage "spaimă în investitori, cu taxe aberante şi impozite nejustificate".

"Cu toţii ne dorim contribuţii mai mici. Atât ca salariaţi, cât şi ca angajatori. Să vedem însă ce înseamnă scăderea de contribuţii. Pentru a scădea contribuţia şi a nu pune în pericol finanţarea sistemului public de pensii şi a sistemului de sănătate, soluţia sănătoasă şi sustenabilă pe termen mediu şi lung este creşterea numărului de angajaţi. La fiecare 60.000 de angajaţi noi în economie, putem reduce impozitarea muncii cu circa 1% pentru 5,6 milioane de angajaţi.

Ori, mai multe locuri de muncă în economie nu le vom obţine generând spaimă în investitori, cu taxe aberante şi impozite nejustificate. Solicit aşadar, pentru seriozitatea dezbaterilor în spaţiul public, ca înainte de orice discuţie despre noi modificări fiscale, PSD să prezinte şi un plan de creare a minimum 700.000 de locuri de muncă, astfel încât să putem scădea contribuţiile şi angajaţii, mai ales cei din mediul privat, să poată avea venituri mai mari. În această situaţie, în care trebuie să creşti numărul de angajaţi, să creezi noi locuri de muncă la privat, adică să atragi investiţii, nu poţi speria mediul privat! Orice discuţie despre modificarea Codului Fiscal gripează mediul privat. Blochează investiţiile. Oare economiştii PSD nu cunosc asta?", a argumentat Raluca Turcan.

Potrivit liderului PNL SIbiu, "cei care spun că se luptă cu inflaţia ar trebui să recunoască faptul că orice taxă/impozit aplicat companiilor va amplifica creşterea preţurilor, iar taxa/impozitul se va plăti tot din buzunarele românilor". 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Aceasta impostoare minte si camufleaza hotiile si atrocitatile mafiei statale comise asupra populatiei cu o nesimtire rar intalnita.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus