Sâmbătă,
20.07.2024
Ploi Scurte
Acum
20°C

Sibienii sunt invitați la o expoziție de găini și iepuri, cu vânzare. Evenimentul va avea loc într-o spălătorie, iar prețurile încep de la 100 de lei pentru găinile pitice

Sibienii sunt invitați la o expoziție de găini și iepuri, cu vânzare. Evenimentul va avea loc într-o spălătorie, iar prețurile încep de la 100 de lei pentru găinile pitice

O expoziție de păsări de curte (găini) și iepuri, cu vânzare, ajunsă la a 26-a ediție, va avea loc în acest weekend la Sibiu. Evenimentul se va desfășura între 10-12 februarie 2023, în incinta spălătoriei BITECO, de pe str. Rahovei, nr. 25, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu.

Evenimentul va fi organizat de Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Păsări şi Animale Sibiu, cu sprijinul Direcției pentru Agricultură Județeană și al Consiliului Județean Sibiu.

Printre exemplarele care vor putea fi vizionate, admirate și chiar cumpărate se numără următoarele rase de găini: uriașul Brahma (original din India), Orpington, Sussex, Sebright, (toate trei din Anglia), Plymouth Rock, Wyandotte (ambele din America), Australorp (Australia), Marans, La Bresse Gauloise  (ambele din Franța), Araucana (Argentina și Chile), celebră pentru ouăle verzi și albastre, Minorca (Spania), Lakenvelder și Olandeze moțate (ambele din Olanda), Paduana (Polonia), Combatant malaez, Combatant indian pitic, Mii de Flori (Belgia) și iepuri: din rasele Berbec german, Uriaș german, Vienez albastru și negru, Californian negru alb, Neozeelandez.

Prețurile exponatelor variază între 100 lei (pentru găinile pitice), 150 lei  (pentru cele ușoare) și 350 lei (pentru cele grele), iar în cazul iepurilor, prețul pornește de la 400 lei.

„Expoziţia judeţeană de păsări și animale de rasă din acest an aduce în fața publicului de toate vârstele păsări de curte în rasă pură - găini, crescute de crescători din Sibiu, Ocna Sibiului, Luduş, Slimnic, Cisnădie, dar şi din Alba-Iulia, precum și iepuri din rase grele și pitice. Fiind rezultatul muncii, al pasiunii şi devotamentului celor care au astfel de preocupări, expoziţia îşi propune să atragă către o astfel de activitate şi alţi oameni pasionaţi de creşterea păsărilor şi animalelor mici de rasă”, explică Felicia Troancă, vicepreședinte al Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări și Animale Sibiu.

Programul de vizitare:

Vineri, 10 februarie: 12:00 - 18:00
Sâmbătă, 11 februarie: 9:00 - 18:00
Duminică, 12 februarie: 9:00 - 14:00

Intrarea la expoziție va fi de 5 lei pentru adulți și 2 lei pentru copii.

Prima ediție a expoziției a avut loc în anul 1988.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2902

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Nume

Acum 1 an

Muhahahahaha, pai astia se plang pe aici ca e scump abonamentu / intrarea la Astra si voi veniti sa vindeti iepuri cu 400 lei bucata ? :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus