Duminică,
17.08.2025
Cer Senin
Acum
18°C

Sunt cerealele sănătoase la micul dejun?

Sunt cerealele sănătoase la micul dejun?

Vedem rafturile magazinelor pline de cereale, promovate ca fiind super sănătoase și pline de fibre.

De regulă oamenii aleg aceste cereale pentru aportul crescut de fibre și pentru conținutul de vitamine și minerale.

Cum se produc clasicele cereale pentru mic dejun pe care le găsești pe rafturile magazinelor?

1. Cerealele se procesează și sunt transformate într-o făină fină.

2. Se mixează apoi această făină cu zahăr, cacao, apă sau alte arome.

3. Se procesează într-o mașină specială, la temperaturi înalte pentru a obține diverse forme.

4. Apoi aceste cereale sunt puse la uscat .

Știu că vin în forme foarte atractive și foarte apetisante. De multe ori sunt învelite într-un strat de ciocolată sau alte creme.

Din punctul meu de vedere aceste cereale pentru mic dejun nu reprezintă o alegere favorabilă pentru tine.

De ce?

Pentru că sunt un produs foarte procesat, lipsit în urma procesării de multe vitamine și minerale și în plus au multe ingrediente adăugate care nu reprezintă neapărat cea mai ideală variantă pentru sănătatea ta.

CEREALELE PENTRU MIC DEJUN CONȚIN ÎN MARE PARTE MULT ZAHĂR ADĂUGAT.

Cu toții știm că zahărul dăunează sănătății noastre și avem nevoie să reducem considerabil consumul de zahăr.

Știm că este important să citim etichetele fiecărui prdus pe care îl cumpărăm. Cu cât un ingredient este menționat mai la început, cu atât înseamnă că este prezent în cantitate mai mare.  În cazul cerealeleor de pe raftul magazinelor, puteți observa că zahărul este menționat ca al doilea sau al treilea ingredient.

Având un conținut crescut de zahăr produce creșteri, respectiv scăderi bruște ale glicemiei.

Atenție, nu spun că nu poți cumpăra cereale sănătoase pentru micul dejun pe rafturile magazinelor. Din contră, îți recomand să citești întotdeauna eticheta și să alegi o variantă fără zahăr adăugat.

Cumva producătorii se folosesc în campaniile lor de marketing de termenul “sănătos” sau “fit” pe care îl pun imediat pe eticheta principală a produsului.

Fă alegeri bine informate. Acum putem găsi sortimente variate de cereale integrale sub diverse forme.

Recomand să cumperi ovăz, hrișcă, mei, quinoa. Acestea vin sub formă de fulgi care pot fi introduși cu ușurință în alimentație.

Ar fi păcat să nu ne bucurăm de beneficiile pe care le au cerealele integrale în dieta noastră. Atâta timp cât sunt bogate în fibre și nu conțin zahăr, cerealele integrale sunt perfecte pentru o masă sănătoasă.

Un alt aspect important atunci când consumi cereale este important să fii atent cu ce le asociezi.

Poți pune lângă un iaurt, fructe, nuci  sau lapte vegetal. Poți face combinații absolut delicioase care să îți satisfacă nevoile nutriționale dar și gustul.

De asemena cerealele le poți servi ca atare sau poți să îți faci diverse plăcinte sau clătite. Nu este greu deloc și poate fi chiar distractiv!

Spor la sănătate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Corina Macrea

de Corina Macrea

Health Coach

0741313451

corinamacrea.ro

 

Comentarii

2 comentarii

Alex

Acum 2 ani

Fulgii de ovăz printre cele mai sănătoase cereale
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Una e să mănânci fulgi de ovăz și alta e să mănânci cereale cu ciocolată. Diferența că de la cer la pământ - mult zahăr, multă procesare care îndepărtează ce e mai benefic in cereală și pe deasupra zahăr. Părinții că sa scape simplu de o masă a copiilor le dau aceste cereale cu inconștiență și comoditate. Și mirare mare că sunt obezi. Dati-le copiilor fulgi simpli, sub forma de terci.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus