Joi,
01.06.2023
Ploi Moderate
Acum
21°C

Percheziţii în Sibiu și alte județe la o grupare care aducea migranţi din Asia ascunşi în maşini de marfă

Percheziţii în Sibiu și alte județe la o grupare care aducea migranţi din Asia ascunşi în maşini de marfă

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară şi frontieră efectuează, luni, 34 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări de traficanţi de migranţi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis Agerpres, în anul 2021, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat pentru a obţine în mod facil sume de bani, prin traficarea de migranţi de origine asiatică.

Membrii acestei grupări au adăpostit şi transportat migranţi care proveneau din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Sri Lanka, fiind folosite la transport autotrenuri, remorci şi autoutilitare.

Sub pretextul unor livrări de marfă având ca destinaţie finală state din Uniunea Europeană, au fost efectuate mai multe transporturi în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranţii fiind ascunşi printre mărfuri.

Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au fost documentate cinci transporturi prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să scoată ilegal din România aproximativ 120 de migranţi.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Sibiu vor fi audiate aproximativ 30 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Alba Iulia şi Piteşti şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman, Vâlcea, Olt, Dâmboviţa, Galaţi, Vrancea şi Arad şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Direcţia Prevenirea şi Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus