Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
6°C

Spitalul Județean a primit la finalul anului trecut donații în valoare de 567.000

Spitalul Județean a primit la finalul anului trecut donații în valoare de 567.000

SCJU Sibiu a primit donații în valoare de 567.000 de lei din partea Asociației Împreună pentru Sănătate în trimestrul IV al anul trecut, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean Sibiu. Banii pentru echipamentele și materialele donate au provenit din sponsorizările atrase de Asociație dar și din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit din partea persoanelor fizice.

Cei de la Spitalul Județean din Sibiu transmit că mai multe achiziții importante au fost făcute anul trecut cu ajutorul donațiilor primite prin Asociația Împreună pentru Sănătate.

Printre acestea se numără o lampă scialitică Polaris cu led în valoare de  59.839,99 lei pentru Blocul Operator Ortopedie, un sistem motor chirurgical rotativ cu accesorii pentru Bloc Operator Ortopedie în valoare de 39.809,07 lei, o Lampă scialitică Luvis cu led în valoare de 80,622,5 lei pentru Bloc Operator Chirurgie, modulul aparat imunohistiochimie pentru Serviciul de Anatomie Patologică în valoare de 59.500 lei, cabinetul inteligent dublu cu două coloane pentru depozitarea, monitorizarea  și managementul medicației în valoare de 151.296,6 lei – destinat Secției Clinice Neurologie sau materiale diverse și consumabile pentru efectuare investigații și proceduri de înaltă performanță – angiograf (ghiduri, catetere, microcatetere, stent retriver, lenjerie, etc.) - circa 175.000 lei.

Din sumele obținute de asociație, circa 423.000 lei au provenit de la Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, care este unul dintre cei mai importanți susținători ai activității medicale din județul Sibiu iar 144.000 de lei la următorii sponsori: Sigemo, Kovostroj, Compa, Expertarom, Moara Cibin, Fritzmeier, Lanco și Transilvania  Automobile respectiv din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către asociație (circa 15.000 lei).

„În primul rând mulțumesc tuturor sponsorilor, pentru că aceste donații li se datorează. Avem parte de sprijin consistent din partea companiilor dar și persoanelor fizice  și pot spune că împreună am construit o comunicate solidă, gata oricând să se implice pentru dezvoltarea serviciilor medicale, alături de autoritățile județene. Le mulțumesc și celor care au direcționat către asociație cota de 3,5% din impozitul pe venit/câștigul net anual impozabil și fac un apel către cetățeni să vină în continuare alături de alături de noi, prin această contribuție. Formularul pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit poate fi descărcat de pe https://scjus.ro/wp-content/uploads/2023/02/Formular-3.5.pdf”, a declarat Cornel Benchea, președintele Asociației Împreună pentru Sănătate.

Asociația Împreună Pentru Sănătate fost înființată în anul 2021 și are drept scop atragerea de fonduri bănești și bunuri materiale în vederea susținerii activității Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, pentru îmbunătățirea și facilitarea procesului de dezvoltare a serviciilor medicale acordate populației

„Este vital pentru orice organism medical să aibă o susținere puternică din direcții multiple și suntem recunoscători că, pe lângă implicarea autorităților în schimbarea la față a infrastructurii spitalului, care este în plin proces de desfășurare, avem alături de noi și mediul de afaceri precum si cetățenii sibieni care au contribuit prin donații. Mulțumesc Asociației Împreună pentru Sănătate care este liantul care a contribuit la coagularea acestei comunități, și le mulțumesc tuturor sponsorilor”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus