Joi,
22.02.2024
Partial Noros
Acum
3°C

Ciucă, de Ziua Națională Constantin Brâncuși: a lăsat în urmă un valoros patrimoniu care impresionează prin universalitate

Ciucă, de Ziua Națională Constantin Brâncuși: a lăsat în urmă un valoros patrimoniu care impresionează prin universalitate

Premierul Nicolae Ciucă a transmis duminică un mesaj cu prilejul Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi, afirmând că, prin operele sale, marele sculptor şi-a creat propria identitate artistică, revoluţionând chiar arta sculpturii, şi a lăsat în urmă un valoros patrimoniu care impresionează prin universalitate, dar, în acelaşi timp, poartă amprenta înţelepciunii şi simplităţii ţăranului român, scrie Agerpres.

"Cu 147 de ani în urmă, destinul cultural al României şi arta plastică universală aveau să devină mai bogate, odată cu naşterea lui Constantin Brâncuşi, al cărui talent artistic a fost minunat completat de profunzimea aplecării lui spre filozofie. Născut într-o familie de oameni simpli, marele nostru sculptor nu s-a desprins niciodată de rădăcinile sale, chiar dacă viaţa l-a dus departe de ţară pentru a-şi desăvârşi destinul artistic. Prin operele sale, Constantin Brâncuşi şi-a creat propria identitate artistică, revoluţionând chiar arta sculpturii, şi a lăsat în urmă un valoros patrimoniu care impresionează prin universalitate, dar, în acelaşi timp, poartă amprenta înţelepciunii şi simplităţii ţăranului român'', se arată în mesajul transmis de premier.

Astăzi, creaţia lui Constantin Brâncuşi continuă să atragă admiraţia iubitorilor de artă din întreaga lume, mai spune şeful Guvernului.

''Este emoţionant că evenimentele din aceste zile prilejuite de deschiderea oficială a Programului naţional 'Timişoara - Capitală Europeană a Culturii', la care am avut bucuria să particip, includ şi două lansări de carte dedicate vieţii şi operei lui Constantin Brâncuşi. Sunt convins că românii iubitori de artă aşteaptă cu nerăbdare şi expoziţia anunţată peste câteva luni la Timişoara, pentru care vor fi aduse şi câteva dintre sculpturile sale aflate în marile muzee ale lumii. Este cel mai frumos omagiu pe care i-l putem aduce lui Constantin Brâncuşi pentru felul în care a pus în valoare prin arta sa legătura de suflet cu meleagurile natale şi cu poporul român. Uniţi în diversitate, regăsim, astfel, valorificată, identitatea noastră culturală în marea familie europeană din care facem parte", şi-a încheiat premierul Ciucă mesajul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus