Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
18°C

Medici sibieni: Bărbatul fără alte boli care a murit de gripă a ajuns în ATI la o zi de la internare

Medici sibieni: Bărbatul fără alte boli care a murit de gripă a ajuns în ATI la o zi de la internare

14 oameni și-au pierdut viața în Sibiu în ultimele două luni din cauza gripei. În mare parte aceste persoane sufereau și de alte boli, unele dintre ele foarte grave. Ultimul deces raportat de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu a fost al unui bărbat de 55 de ani. De data aceasta însă, medicii nu au mai transmis și alte afecțiuni medicale. 

Citește și: „Un bărbat de 55 de ani a murit la Sibiu din cauza gripei”

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Sibiu bărbatul s-a prezentat la unitatea medicală la o săptămână de la debutul bolii, cu nevoie de suplimentare cu oxigen. Din păcate, starea lui s-a deteriorat rapid din momentul internării, plămânii lui fiind puternic afectați. La 24 de ore de la internare acesta a fost preluat în secția de Terapie Intensivă, iar în data de 22 ianuarie bărbatul a fost intubat. Din păcate, în pofida efortului medicilor, pacientul nu a mai putut fi salvat.  

Citește și: „Un bărbat de 42 de ani a murit în Sibiu din cauza gripei. Sunt 13 decese în total”

„Conform medicilor, pacientul s-a prezentat la spital la o săptămână după debutul bolii, având de la internare nevoie de suplimentarea oxigenului pe masca 10 l/min, pentru ca la 24 ore necesarul în oxigen să crească la 40 l/min fiind preluat în Terapie intensivă, unde a necesitat oxigen pe CPAP din 21 ianuarie, fiind intubat din data de 22 ianuarie. Pacientul a dezvoltat o formă gravă a bolii, cu afectarea severă a plămânilor și, din păcate, în pofida eforturilor personalului medical, nu a putut fi salvat”, a declarat pentru Turnul Sfatului Decebal Todăriță, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu. 

Citește și: „Un bărbat de 58 de ani a murit din cauza gripei la Sibiu. Este al șaptelea deces raportat”

Citește și: Actualizare: Șase persoane au murit din cauza gripei la Sibiu

Sursa foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus