Miercuri,
09.10.2024
Parțial Noros
Acum
22°C

Opt persoane, printre care și două femei, consiliate în Centrul pentru agresori de la Sibiu. Au fost acuzate de tentativă de omor

Opt persoane, printre care și două femei, consiliate în Centrul pentru agresori de la Sibiu. Au fost acuzate de tentativă de omor

Opt persoane dintre care două femei acuzate de diferite violențe au avut parte de consiliere, reabilitare și reinserție prin serviciile oferite de Centrul de consiliere pentru agresori. Cinci dintre aceste persoane au mers la centru de bunăvoie, iar trei au fost trimise de Serviciul de Probațiune Sibiu.

În luna iunie a anului trecut Centrul de consiliere pentru agresori înființat la nivelul județului Sibiu a admis primul beneficiar, la solicitarea acestuia, potrivit unui raport încheiat de DGASPC Sibiu. Acestuia i-au fost oferite servicii de consiliere psihologică, consiliere socială, orientare vocațională, reabilitare și reinserție socio-profesională, consiliere și mediere familială. Cazul a fost închis în momentul în care beneficiarul nu a mai dorit aceste servicii.

În luna august a anului 2022 au fost admiși alți patru beneficiari întrucât au îndeplinit criteriile de eligibilitate și care au apelat la serviciile oferite în mod voluntar precum și un beneficiar referit de Serviciul de Probațiune Sibiu, care a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, lipsire de libertate precum și încălcare a măsurilor prevăzute de ordinul de protecție provizoriu.

La sfârșitul lunii august 2022 și începutul lunii septembrie 2022 au fost referite alte două cazuri din partea Serviciului de Probațiune Sibiu, două persoane de sex feminin, condamnate pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie în modalitatea tentativei la omor.

„Ambele beneficiare participă la programul de gestionare al furiei sunt cooperante și au conștientizat avantajul și obligația participării la acest program. În prezent se furnizează servicii de consiliere psihologică, consiliere socială, orientare vocațională, reabilitare și reinserție socio-profesională, consiliere și mediere familială”, se arată în raportul celor de la DGASPC.

Acest centru a fost înființat c-a urmare a colaborării dintre Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC SIBIU) și Consiliul Județean Sibiu. Acest centru este organizat ca serviciu social fără personalitate juridică, în regim de zi, ca structură funcțională a DGASPC Sibiu, cu sediul în Sibiu, str. Mitropoliei, nr.2, jud. Sibiu și oferă servicii specializate de asistență socială, având ca obiectiv reabilitarea și reinserţia socială a acestora, prin asigurarea unor măsuri de educaţie şi consiliere în funcție de nevoile identificate ale beneficiarilor, respectiv servicii de consiliere psihologică, consiliere socială, orientare vocațională, reabilitare și reinserție socio-profesională, consiliere și mediere familială.

În 12 mai 2022 a obținut Licența de Funcționare provizorie, iar în 9 iunie a primit primul beneficiar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus