Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
27°C

IȘJ Sibiu: „Vor fi mai mulți elevi decât clase”. În 3 mai încep înscrierile în clasa pregătitoare

IȘJ Sibiu: „Vor fi mai mulți elevi decât clase”. În 3 mai încep înscrierile în clasa pregătitoare

Pe pagina de Facebook a Ministerului Educației s-a anunțat că Ordinul ministrului educației privind aprobarea Calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024 a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial. De asemenea, sunt făcute publice câteva imagini care prezintă fragmente din acest ordin potrivit cărora data la care încep înscrierile este 3 mai. La nivelul județului Sibiu s-au început pregătirile, iar date concrete despre înscrierile în școlile sibiene vor fi publicate, cel mai probabil, la jumătatea lunii martie.

Înscrierile pentru clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024 încep pe 3 mai 2023, potrivit calendarului înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024, aprobat de Ministerul Educației, marți. Pe pagina de Facebook a ministerului a fost publicat un anunț de trimitere a acestui ordin spre publicare în Monitorul Oficial, dar și câteva fragmente din acest ordin.

La nivelul Inspectoratului Județean Sibiu se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial pentru a se începe procedura de organizare a înscrierii în clasa pregătitoare. Cel mai probabil, date concrete cu privire la numărul de clase și de locuri existente, se vor cunoaște la jumătatea lunii martie. Potrivit celor de la IȘJ Sibiu singura certitudine în momentul de față este că vor fi mai mulți elevi ce urmează a fi înscriși în învățământul primar, decât numărul de clase existente. 

Datele facute publice de minister

3 mai  – 18 mai 2023 - completarea, depunere și validarea cererilor-tip de înscriere

Prima etapă de înscrire

19 - 22 mai 2023 - procesarea cererilor-tip de înscriere și repartizarea copiilor la școala de circumscripție;

23 mai – 29 mai 2023 - procesarea cererile-tip de înscriere prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea (în limita locurilor disponibile) sau respingerea cererilor acestora:

30 mai 2023 - repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție;

31 mai 2023 - afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă de înscriere 

5 iunie 2023 - comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile,   elaborate de inspectoratul școlar;

6 iunie – 12 iunie 2023 - depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;

13 iunie – 14 iunie 2023 - procesarea lcererilor-tip de înscriere;

15 iunie 2023 - afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Precizări - a doua etapă de înscriere:

- cererile - tip înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ unde există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere;

- părinții/ reprezentanții legali completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile;

- cererea-tip se depune/se transmite și se validează la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate.

Sursa foto: Arhiva TS 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

DECAT

Acum 1 an

"Potrivit celor de la IȘJ Sibiu singura certitudine în momentul de față este că vor fi mai mulți elevi ce urmează a fi înscriși în învățământul primar, decât numărul de clase existente. " Incorect !!! Potrivit celor de la IȘJ Sibiu singura certitudine în momentul de față este că vor fi mai mulți elevi ce urmează a fi înscriși în învățământul primar , in raport cu (pentru)numărul de clase existente.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus