Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Bacalaureatul tehnologic - Examenul de Bac se va plia pe fiecare profil. În plus, o probă care vizează competenţe de bază

Bacalaureatul tehnologic - Examenul de Bac se va plia pe fiecare profil. În plus, o probă care vizează competenţe de bază

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, luni, că, prin noile legi ale Educaţiei, se propune ca examenul de Bacalaureat să se plieze pe fiecare profil, urmând să se introducă o probă complementară care vizează competenţe de bază.

"Examenul de Bacalaureat se pliază pe fiecare profil. Vom avea Bacul tehnologic pe care liceele tehnologice îl propun şi îl aşteaptă de multă vreme. Rămânem cu două probe de competenţe lingvistice, limbă străină I, limbă străină II, tocmai pentru a creşte potenţialul de angajare şi adecvare a absolvenţilor pentru societatea viitorului, cele două probe la nivelul de competenţă diferită, în funcţie de câtă limbă străină s-a studiat pe parcursul orelor de liceu sau de gimnaziu", a explicat ministrul Educaţiei,  citată de Agerpres.

Ea a adăugat că, pe lângă forma actuală a examenului de Bacalaureat, va exista o probă complementară care vizează competenţe de bază.

"Pentru profilul uman va fi la matematică sau la ştiinţe ale naturii, pentru profilul real - o probă la alegere pentru disciplinele socio-umane: istorie, logică, filosofie, psihologie. Notarea, este vorba de competenţe de bază, nu avansate, se va face pe sistem admis - respins", a menţionat Deca.

Potrivit acesteia, în sesiunile de vară - toamnă, elevii vor avea mai puţine discipline de examen, pentru că probele de competenţe lingvistice pentru limba I, limba II, probele de competenţe digitale, proba de competenţă complementară se vor putea da în timpul anului şcolar.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Un simplu cetatean furios pe Romania !

Acum 1 an

O bazaconie enorma ! Care este beneficiul adus elevului ? De ce sa pun un viitor avocat,profesor de materie socio-umane (istorie,geografie,logica),jurnalist sa invete algebra matematica, o materie de care s-a ferit tot liceul ? De ce sa pun un programator,fizician sau chimist sa invete anii de domnie a lui Mircea cel Batran ? Dupa ce ca sistemul educational romanesc nu creeaza vreun benefeciu ,se plange de copii ca nu invat ,bine ca se gândește ministerul : hai sa facem si treaba asta ! Daca rata de promavabilitate a bacului a fost mica pana acum,sa nu ne asteptam la cresteri in statistici in urmatorii ani !
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

Esti furios degeaba, prietene! Compara sistemul de invatamant romansec cu cel german (Toti vrem o viata ca-n Germania) si n-ai sa mai fii furios!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus