Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Control judiciar pentru bărbatul din Țichindeal care a bătut doi câini. Unul dintre animale a murit, celălalt a ajuns la Animal Life

Control judiciar pentru bărbatul din Țichindeal care a bătut doi câini. Unul dintre animale a murit, celălalt a ajuns la Animal Life

Bărbatul din Țichindeal care a bătut doi câini a fost plasat sub control judiciar pentru 45 de zile. El este cercetat pentru infracțiunile de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, respectiv schingiuirea animalelor.

„În 28 februarie bărbatul reținut pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  uciderea animalelor cu intenție, fără drept, respectiv schingiuirea animalelor, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 205/2004 republicată a fost prezentat procurorului de caz, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 45 de zile,” transmit reprezentanții IPJ Sibiu printr-un comunicat de presă remis Turnul Sfatului.

Context

Ca urmare a apariției în publicația Ora de Sibiu a unor imagini care înfățișează un bărbat în timp ce agresează doi câini, la nivelul I.P.J. Sibiu, prin Biroul pentru Protecția Animalelor, s-au declanșat verificări de urgență în vederea identificării persoanei în cauză și stabilirii situației de fapt.

Astfel, polițiștii au stabilit că, la data de 4 iulie 2022, un localnic din satul Țichindeal, în vârstă de 41 de ani, i-ar fi agresat pe cei doi câini care îi aparțineau, agresiunea conducând la decesul unuia dintre animale. 

„În cauză, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  uciderea animalelor cu intenție, fără drept, respectiv schingiuirea animalelor, în conformitate cu prevederile  Legii nr. 205/2004 republicată,” transmiteau polițiștii în 28 februarie.

Totodată, polițiștii sibieni au emis un ordin de plasare în adăpost a celui de-al doilea câine, acesta fiind în prezent găzduit de o asociație pentru protecția animalelor.

„Cățelușa Tasha, victima a abuzurilor bărbatului din Tichindeal, a ajuns în siguranță la adapostul Animal Life, dupa ce a fost ridicata de Politia Animalelor Sibiu si incredintata spre ingrijire catre Animal Life. Este în afara oricărui pericol!
Primește toată îngrijirea de care are nevoie și este un caine foarte blând,” au scris cei de la Animal Life pe pagina de facebook, în momentul preluării animalului.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 27 februarie, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

În fotografie - Tasha, câinele plasat în grija celor de la Animal Life

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus