Miercuri,
12.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Muzeul Național Brukenthal vrea o nouă identitate vizuală și anunță un concurs pentru designeri și graficieni

Muzeul Național Brukenthal vrea o nouă identitate vizuală și anunță un concurs pentru designeri și graficieni

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu organizează un concurs pentru o nouă identitate vizuală a instituției. Potrivit regulamentului, profilul muzeului, dar și secțiile care fac parte din cadrul instituției vor sta la baza viitoarei identități. La concurs pot participa designeri și graficieni, profesioniști sau încă studenţi, din România, iar autorul celei mai bune idei va încheia un contract de prestări servicii în valoare de 4.500 lei. Ca model de creare a noii identități vizuale a muzeului sibian este oferit cazul Muzeului orașului Oradea.

Administrația Muzeului Național Brukenthal a făcut public un regulament în baza căruia va avea loc concursul pentru o nouă identitate vizuală a instituției. Potrivit regulamentului, scopul concursului îl constituie definirea identităţii grafice pentru Muzeul Naţional Brukenthal ţinându-se cont de profilul acestei instituţii, cât și de muzee și secţiile care fac parte din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal: Artă Europeană, Artă românească, Muzeul de Istorie Casa Altemberger, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Cinegetic August von Spiess, Muzeul de Artă Contemporană, Laboratorul de restaurare și Brukenthal Kids.

Concursul este public și va avea loc într-o singură fază. Sunt îndemnați să participe cu idei designeri și graficieni, profesioniști sau încă studenţi, din România, înscrierea nefiind condiționată de plata vreunei taxe.

Potrivit regulamentului, cea mai bună propunere va fi aleasă de un juriu, care va stabili în final ierarhia finală și un singur câștigător al concursului. Juriul este asistat în deliberări şi evaluare de către directorul economic și juristul instituţiei, fără să aibă drept de vot, se mai precizează în document.

Înainte de a intra în concurs, o comisie tehnică din trei persoane va verifica propunerile grafice primite și înregistrate de secretariat. Comisia va elimina din jurizare acele proiecte în cazul cărora constată abateri de la regulament. 

Așadar, conform calendarului, concursul a fost lansat azi dimineața, iar începând cu ora 15:00 va avea loc înscrierea în competiție. Jurizarea concursului va avea loc pe data de 10 aprilie, tot atunci, la ora 15:00, urmând să fie anunțate rezultatele concursului pe site-ul oficial al instituției și pe pagina de Facebook.

În prezent, identitatea grafică a Muzeului Național Brukenthal arată așa:

Premiul, în valoare brută, este următorul: încheierea unui contract de prestări servicii în valoare de 4500 lei, acordat câştigătorului. Promotorul se angajează să achite premiul după finalizarea materialelor căștigătoare. Proiectul căștigător poate suferi modificări în urma dialogului dintre Iniţiator și castigător. „Concurentul declarat câştigător nu are dreptul de a angaja, în scopul îndeplinirii contractului de aplicare a propunerii grafice, persoane fizice care au fost implicate în procesul de verificare/evaluare a proiectelor depuse în concurs, pe parcursul unei perioade de cel puţin 12 luni de la încheierea contractului, sub sancţiunea nulităţii contractului respectiv pentru cauză imorală”, se mai menționează în regulamentul concursului.

La finalul regulamentului, este oferit ca model de creare a noii identități vizuale a Muzeului Brukenthal identitatea grafică a Muzeului orașului Oradea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Marian

Acum 1 an

O idee genială! In Sibiu logourile sunt cam depasite
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Identitate noua ??

Acum 1 an

pai mutati naibii odata statuia hidoasa a inchizitorului de iobagi romani din p-ta mare! aia e identitate noua. Sau, macar din respect pentru cei din truda carora baronul si-a facut muzeul si averea, puneti o placa informativa despre felul cum individul a reprimat orice drept al romanilor si i-a folosit doar pentru mentinerea privilegiilor nobilimii austro-ungare.
Raspunde

Vladimir

Acum 1 an

Cu siguranță că brandig-ul muzeului de la Oradea n-a costat doar 900 €, domnul Chituță trebuia să întrebe p-acolo care au fost sumele cu care atragi niște graficieni care știu să facă o treabă bună, la banii ăștia or să vină ceva studenți lefteri, în căutare de bani de țigări, sau poate arhitecta aia scenografă care făcea 3D-uri gratuite (...și imposibil de realizat...) cu acoperirea curții interioare a palatului Brukenthal... Bani puțini = pricepere deloc.
Raspunde

Pentru vladimir

Acum 1 an

Dar cât ai vrea sa coste? Sa viab studenți, poate au minți mai luminate și idei mai bune decât ăștia care se cred profesioniști. Și apropo, de ce nu se poate realiza acoperirea curții? Adică în alte părți s a putut la noi nu se poate. După cum gândești înseamnă că ești mare om.
Raspunde

AAA

Acum 1 an

Mascota pentru muzeu nu cautati? Sau aveti deja !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus