Duminică,
10.12.2023
Innorat
Acum
-0°C

Cimitir cu peste 600 de morminte pentru animalele de companie din Sibiu. Primăria așteaptă părerile sibienilor

Cimitir cu peste 600 de morminte pentru animalele de companie din Sibiu. Primăria așteaptă părerile sibienilor

Primăria Sibiu, prin societatea Total Business Land SRL, a demarat procedurile pentru amenajarea unui cimitir dedicat animalelor de companie din oraș. Cimitirul urmează să fie construit în Dealul Gușteriței, în imediata vecinătate a Adăpostului pentru Animale.

Demersul reprezintă abordarea unui probleme semnalată de cetățeni de ani de zile, întrucât proprietarii de animale de companie căutau diferite soluții - mai mult sau mai puțin civilizate – în momentul decesului unui companion.

Primul pas îl reprezintă elaborarea Planului Urbanistic Zonal, motiv pentru care municipalitatea invită sibienii să trimită eventualele observații sau propuneri în intervalul 10 martie – 5 aprilie.

Conform Memoriului General ”necesitatea amenajării unui cimitir de animale, este determinată de situaţia existentă în acest moment în zonă - în prezent, în vecinătate se află Adăpostul pentru câini comunitari Sibiu şi Adăpostul de animale "Life Sibiu" şi faptul că acesta va fi primul cimitir de animale din Mun. Sibiu”.

Terenul viitorului cimitir are o suprafață de 5.700 de metri pătrați, dintre care pe 5.000 mp va fi amenajat cimitirul propriu-zis, iar pe 500 mp o parcare.

În total se estimează că vor fi 618 morminte, împărțite astfel:

  • Morminte pentru animale de companie de dimensiuni mici – 265
  • Morminte pentru animale de companie de dimensiuni medii – 321
  • Morminte pentru animale de companie de dimensiuni mari - 32.

Viitorul cimitir pentru animale va avea alei pietonale, spații verzi de jur împrejur și un drum de acces pentru mașini, potrivit Memoriului General.

Redăm mai jos planul terenului vizat pentru construcția cimitirului:

plan cimitir animale

Sibienii care au sugestii pentru primărie sau reclamații pe tema PUZ-ului le pot transmite folosind unde din modalitățile:

- pe adresa Primăriei Municipiului Sibiu str. S. Brukenthal nr. 2

- email: pms@sibiu.ro, tel. 0269-208.800 int. 551

- persoana responsabilă cu informarea și consultarea publicului: consilier CARMEN BUDU

Context:

Consiliul Local Sibiu a aprobat amenajarea unui cimitir pentru animale în luna martie a anului 2021. La momentul respectiv se preciza că un ”astfel de cimitir va asigura gestionarea în condiții civilizate și sigure din punct de vedere sanitar a situațiilor și oferă proprietarilor de animale o variantă civilizată de a-și înmormânta companionul”. Proiectul a fost inițiat de grupurile PNL și FDGR din Consiliul Local.

Ulterior, în vara anului trecut, municipalitatea a lansat licitația pentru execuția Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al cimitirului, valoarea contractului fiind de 110 mii lei. Din punct de vedere procedural, după ce primește părerile sibienilor și adoptă noul PUZ, autoritățile pot demara pe urmă licitația pentru execuția cimitirului.

Citește și:

Ce se întâmplă cu animalul de companie după ce moare? Ultimul lui drum se oprește într-un contract pe care nu îl vrea nimeni

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Emil

Acum 9 luni

Preoti veterinari mai lipsesc.
Raspunde

Un sibian

Acum 9 luni

BINENTELES ca e FOARTE BINE!!! ce validari mai au nevoie???!!! IGNORANTA si INCOMPETENTA de calibru mare la primaria Sibiu!!!
Raspunde

Un alt sibian

Acum 9 luni

În aceeași linie, urmează în anii viitori parcuri , locuri de joacă și hoteluri rezervate exclusiv animelelor de companie!
Raspunde

D.G

Acum 9 luni

Mi se pare o idee foarte bună! Să-i dea drumul...
Raspunde

Gina

Acum 9 luni

Era necesar. Ne consideram civilizati si majoritatea cred, iubitori de animale, asa ca este obligatoriu sa fie un loc unde sa-ti ingropi animalele de companie! Celor care ironizeaza demersul, le spun, ca asa se vede cat de civilizati si educati sunt.
Raspunde

Julian

Acum 9 luni

Recomand un CREMATORIU, pentru animale pentru ca este mai igienic si ocupa mai putin loc. Alte orase au si eu am trimis 2 caini de companie pana acuma prin intermediul unei clinici veterinare. Pentrun un caine de talie mare am platit cam 700lei si unul de talie medie cam 500lei. In loc de cimitir pentru animale mai bine un loc de joaca pentru copii.

Raspunde

Emil

Acum 9 luni

Fel de fel animale. 

Raspunde

Canaris

Acum 9 luni

O prostie cu crăci! Eu am un Golden Retriever, talie mare, batraior, 9 ani.... Ăștia zic că în cimitir o sa fie 32 de locuri pentru acești câini... Total insuficient..... Mult mai EFICIENT pare un crematoriu....

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus